Aceasta este o reteta suedeza. Se numeste Kladdkaka si este un brownie cu miezul gumat.
Ingrediente
Pentru blat
100g unt
200g zahar pudra
2 oua
Jumatate lingurita de extract de vanilie
140g faina
50g cacao
1 praf de sare
1 lingura pesmet
Pentru fructele de padure
100g zmeura proaspata
100g mure proaspete
100f afine proaspete
2 linguri zahar pudra
1 lingurita otet balsamic
1
Pentru servire
300g frisca
Jumatate lingurita sare de mare
1 lingurita zahar pudra
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Unghe o tava de 23cm cu unt si pe fund hartie de copt. Presara pesmetul peste unt.
Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga zaharul cu vanilia. Pune si pudra de cacao si asigura-te ca amestecul nu e prea fierbinte inainte sa incorporezi ouale, faina si sarea. Adauga totul in tava. Coace timp de 20 de minute, apoi lasa sa se raceasca bine.
Pune toate fructele de padure intr-un vas alaturi de zahar, lavanda si otetul balsamic. Lasa la macerat 20 de minute.
Serveste prajitura cu fructele de padure si frisca.
sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro