Prăjitura deșteaptă este unul dintre cele mai delicioase deserturi și trebuie încercată măcar o dată în viață.
Denumirea de „Prăjitură deșteaptă” nu este întâmplătoare. Desertul se numește astfel pentru că la cuptor se introduce o compoziție lichidă și la final, va rezulta o prajitură cu trei straturi separate, două vor fi de blat și o cremă extrem de delicioasă în mijloc.
Această prăjitură își alege singură straturile, de aici și denumirea de „Prăjitură deșteaptă”.
Citeste si: Cum se prepară lichiorul de nuci. Rețetă rapidă și ușoară
Iată cum poți obține o Prăjitură Deșteaptă delicioasă!
Ingrediente
- 9 oua
- 1 l lapte
- 250 g faina
- 200 g unt
- 250 g zahar pudra
- zahar vanilat sau esenta de vanilie
- sare
În primul rând, se topește untul și se lasă la răcit pentru că vom avea nevoie de el rece. Cuptorul trebuie încălzit la 180 de grade.
Imediat după trebuie separat gălbenușul de albușuri. Gălbenușurile se vor amesteca împreună cu zahărul pudră și se vor mixa bine până se transformă într-o cremă cu aspect albicios. Se adaugă ulterior untul, treptat, apoi făina cernută.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În cele din urmă, adăugați laptele puțin câte puțin.
În tot acest timp, amestecați cu mixerul la viteză mică. Amestecul fiind realizat, puteți trece la albușuri. Acestea trebuie bătute cu un praf de sare si esență de vanilie sau rom.
Albușurile bătute se adaugă în amestecul de gălbenușuri cu lingura de lemn sau de silicon, treptat.
Intr-o tavă se așază hârtia de copt sau se unge cu unt și se tapetează cu făină.
Compoziția obținută se toarnă în tavă și se introduce la cuptor timp de o oră. Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii!Citeste si: Cele mai simple și gustoase prăjituri de post pentru Postul Paștelui
Lăsați cuptorul la temperatura de 240 de grade Celsius timp de 10 minute, apoi setați temperature la 180 de grade.
După ce se termină timpul de coacere, lăsați prăjitura în cuptor să se racească.
Prăjitura deșteaptă își alege singură straturile și astfel se ușurează munca gospodinelor. Este un desert extrem de simplu de realizat, dar și foarte gustos. Crema din interior se topește în gură și poate crea dependență, dacă sunteți un împătimit al dulciurilor!
Spor la gătit!