Paula Chirilă a dezvăluit rețeta prăjiturilor la cană. Gata în 3 minute.
Atunci când vă doriți un desert rapid și delicios, rețeta Paulei Chirilă de prăjitură la cană este perfectă. Prezentatoarea TV a dezvăluit ingredientele necesare pentru două porții și cum le realizează.
Ingrediente pentru două porții de prăjitură la cană:
- 2 ouă
- 6 linguri de făină
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de lapte
- 4 linguri de ulei
- 2 lingurițe praf de copt
- Afine
- Cacao
- Fulgi de ciocolată
Pentru o singură porție de prăjitură la cană, cantitatea ingredientelor se înjumătățește.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cum trebuie să arate compoziția pentru prăjiturile la cană
Paula Chirilă a început prin a amesteca toate ingredientele cu un mixer, iar după ce s-a obținut o compoziție mai groasă decât cea clătitelor, se încorporează fructele dorite sau fulgii de ciocolată și se bagă la cuptor pentru aproximativ 3-4 minute.
Cum ornează Paula Chirilă prăjiturile la cană
Această compoziție poate fi pusă direct în cană, iar după ce este amestecată bine și a adăugat o lingură de cacao împreună cu fulgi de ciocolată, urmează doar să vă bucurați de rezultatul gustos. Cantitatea necesară de compoziție din cană trebuie să fie de trei sferturi, deoarece brioșa va crește și va da pe afară. La final, prezentatoarea TV le ornează cu frișcă, afine și fugi de ciocolată. „Consistența e un pic grosuță, mai grosuță decât cea de la clătite și împărțim în jumătate. Jumătate amestec cu afine și jumătate cu cacao și chipsuri de cacao. Le-am împărțit în două căni, aici voi zdrobi câteva afine ca să se împrăștie din gust și aici am să adaug un pic de cacao. După care le pun la cuptorul cu microunde pentru câteva minute. Puneți o linguriță de cacao, nu mai mult și câteva chipsuri de ciocolată. Am pus cănile în cuptorul cu microunde și le las aici cam 2-3 minute. Lăsați în funcție de cât de puternic este cuptorul. Dar nu este foarte puternic și le las chiar 4. În principiu, aluatul se pune în trei sferturi de cană, pentru că va crește. Le-am scos de la cuptor și am două variante. Ori le las așa și le ornez aici, în cană, sau le scot pe o farfurie și le ornez acolo. Cred că am să încerc prima variantă. Prăjiturile să scot ușor după ce se răcoresc, pentru că se desprind ușor din cană. Le-am dat cu un pic de frișcă. Am pus afine la cea cu afine și fulgi de ciocolată la cea cu cacao. Arată drăguț!”, a mai povestit vedeta TV.