Pentru ca suntem in luna iubirii si cu pasi repezi se apropie sarbatoarea de Dragobete, bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu a pregatit o reteta inedita, demna pentru a sarbatorii dragostea.
Ingrediente aluat – Prajitura lui Dragobete
· 125 gr unt
· 40 gr zahar
· 150 gr faina
· 2 lingurite coaja lamaie
Ingrediente crema
· 35 gr faina
· 125 gr suc lamaie/portocala (eu am pus sucul unei lamai si al unei portocale)
· 3 oua
· 150 gr zahar
· 2 lingurite coaja potocala
Mod de preparare aluat
Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de lamaie, adaugam untul la temperatura camerei si framantam pana obtinem un aluat compact.
In cazul in care aluatul este prea moale, il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam 10 minute la frigider. In acest fel, il vom intinde mai usor in tava.