Daca te gandesti la ceva special pentru 1 martie, iata o prajitura delicioasa cu blat pufos si crema de vanilie, pe care sa o daruiesti in loc de martisor.
Cum se prepara?
1
Pregăteşti blatul astfel: Bati albuşurile separat, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se ţin de tel. Adaugi gălbenuşurile frecate cu putină sare şi omogenizezi.
2
La urmă, adaugi făina cernută şi o torni în tavă pregătită. Laşi să se coacă şi, când e gata, laşi să se răcească, apoi tai blatul în 2 şi-l umpli cu cremă.
Citeste si: Prăjitura Albinuța. Modul de preparare al acestui desert savuros
Citeste si: Cum faci cea mai bună plăcintă cu brânză dulce! Ingredientul secret care face diferenţa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Prajitura Regina Maria. Asa faci cel mai bun desert
3
Pregăteşti crema astfel: Arzi zahărul şi-l stingi cu 1 cană de lapte. Până fierbe laptele şi se topeşte zahărul ars, amesteci laptele rămas cu margarina şi făina până se omogenizează bine.
4
Când crema este călduţă, adaugi esenţa de vanilie şi umpli blatul. Porţionezi prăjitura şi pui deasupra fiecărei prăjituri un mărţişor, un trifoi cu patru foi, peste care ai presărat cacao sau zahăr vanilat.