Prajitura "Minunea" cu crema de zahar ars si pandispan de ciocolata

Prajitura
Prajitura "Minunea" cu crema de zahar ars si pandispan de ciocolata

Prajitura aceasta este ca un "curcubeu pe cerul gurii", atat de buna este! Trebuie sa o incerci macar o data.

Cum se prepara prajitura

Incalzim cuptorul la 180°C. Pregatim o tava pentru coacerea la bain-marie la cuptor: luam o tava mai mare decat forma pentru prajitura si punem in ea doua degete (2 cm) de apa fierbinte.

Pentru a prepara crema de zahar ars, varsam cele 4 linguri de zahar in forma si punem pe aragaz pentru a se forma caramelul. Cand zaharul se topeste rotim forma pentru a distribui caramelul in mod uniform.

Punem ouale si zaharul intr-un vas incapator, batem bine cu mixerul pana cand compozitia se umfla si se deschide la culoare (8-10 minute). Adaugam esenta de vanilie, jumatate de coaja de portocala rasa si  laptele. Amestecam pentru omogenizare. Compozitia pentru zahar ars e gata.

Prajitura "Zebra", gata in 20 de minute! Reteta este banala!

Separat preparam pandispanul de ciocolata. Batem bine oul cu zaharul. Adaugam laptele, uleiul, cealalta jumatate de coaja de portocala rasa, pudra de cacao cernuta prin sita, faina si praful de copt amestecate si strecurate prin sita. Amestecam bine (cu o spatula sau o lingura de lemn) pana se omogenizeaza compozitia. E gata si compozitia pentru pandispanul de ciocolata.

Varsam in forma compozitia pentru zahar ars. Varsam in mijlocul aceleiasi forme si compozitia pentru pandispan. Probabil o sa vezi cum dispare la fund si o sa ai senzatia ca s-a imprastiat peste tot si ai ratat prajitura. Nu te speria, in timpul coacerii cele doua compozitii se separa singure in doua straturi diferite.

Punem forma in tava deja pregatita cu 2 cm de apa fierbinte, dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 50 de minute. Cand e gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o punem intr-un vas cu apa rece pe fund. O dam la frigider pentru o noapte. A doua zi o rasturnam pe platou si, in sfarsit!, o putem savura. Vei observa ca prajitura pluteste intr-un sos de caramel (format in timpul coacerii), sos delicios care insiropeaza blatul. Prajitura se scoate din forma cu usurinta, trebuie doar sa indepartezi cu o scobitoare marginile crustei. Daca mai ramane ceva din ea, prajitura se poate pastra 2-3 zile la frigider.

Sursa: LumeaMare.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cea mai gustoasa reteta de ciocolata calda cu bezele! Nu ai mancat niciodata ceva atat de gustos!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies