Prăjitura Parlament este extrem de aromată și cu siguranță o să vă cucerească de la prima bucată pe care o veți gusta. Acest desert fabulos este o combinație de nucă, frișcă și ciocolată și este perfect pentru ocaziile speciale.
Este week-end, așa că dacă vreți să pregătiți un desert excepțional pentru cei dragi, v-am pregătit o rețetă de prăjitură pur și simplu delicioasă. Prăjitura Parlament este rafinată și se topește în gură.
Ce ingrediente vă trebuie pentru prăjitura Parlament
Citeste si: CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere
Citeste si: CITEȘTE: Cum poți face bomboane Raffaello din lapte praf
Dacă v-am convins să încercați această rețetă, trebuie să știți că veți petrece ceva timp în bucătărie, dar vă garantăm că o să merite. Nu vă gândiți că este o prăjitură complicată, doar că se face în mai multe etape. Veți avea de pregătit blatul, dar și cele două straturi de cremă, pentru că așa cum v-am spus, prăjitura Parlament este puțin mai sofisticată.
Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru acest desert:
Ingrediente pentru blat
- 7 albușuri
- 300 g nucă prăjită
- 100 g nucă măcinată
- 150 g zahăr
- 60 g făină
- o linguriță extract de vanilie
- un pliculeț praf de copt
- sare
Ingrediente pentru primul strat de cremă
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 ml frișcă lichidă
- biscuiți simpli
- cafea
- esență de rom
Ingrediente pentru al doilea strat de cremă
- 7 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 30 ml apă
- 500 ml frișcă lichidă
Cum se prepară prăjitura Parlament
Citeste si: CITEȘTE: Cum se face rulada cu foi de napolitană și cremă de cocos și caramel
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce pot înlocui mascarpone
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți blatul prăjiturii. Pentru asta, bateți albușurile spumă cu un praf de sare. După aceea, începeți să adăugați zahărul, dar aveți grijă să turnați puțin câte puțin și să-l încorporați bine în spuma de albușuri.
Puneți și extractul de vanilie și amestecați. Urmează să adăugați nuca măcinată și la final făina, pe care în prealabil o amestecați cu praful de copt. Omogenizați foarte bine întreaga compoziție.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți nuca prăjită și peste ea turnați blatul. Băgați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute. După ce va fi gata, trebuie să dați la o parte cu grijă hârtia de copt și să lăsați blatul să se răcească.
Între timp, începeți să pregătiți și cremele pentru prăjitură. Pentru primul strat, trebuie să puneți frișca pe foc și atunci când va fi fierbinte, să o turnați peste bucățelele de ciocolată amăruie.
Amestecați foarte bine și lăsați-o să se răcească. Doar după ce va fi rece o veți turna peste blat.Cafeaua o amestecați cu esența de rom și prin acest sirop treceți cu grijă toți biscuiții. Aceștia se pun peste stratul de frișcă și ciocolată. Aveți grijă să-i aranjați cât mai frumos, pentru ca prăjitura să aibă straturile bine definite.
Băgați prăjitura la frigider și până se răcește, vă apucați de cel de-al doilea strat de cremă. Puneți gălbenușurile într-un vas, adăugați zahărul și apa și mixați-le câteva minute, până începe compoziția să se lege. După aceea, vasul se pune deasupra unui alt vas cu apă, pe foc, și se amestecă fără pauză, până în momentul în care compoziția se va îngroșa.
Această cremă trebuie lăsată să se răcească. Frișca lichidă se bate bine și se adaugă treptat peste compoziția de ouă, după ce aceasta va fi rece. Amestecați foarte bine crema și turnați-o peste stratul de biscuiți. Pentru un aspect și mai plăcut, decorați prăjitura cu ciocolată rasă. Înainte de a o tăia, prăjitura trebuie să stea la frigider cel puțin o oră. Astfel, toate aromele se vor îmbina perfect.