Aceasta începe prin a face compoziția blatului, din șase albușuri, jumătate de linguriță de sare, zeamă de lămâie, zahăr și nucă măcinată, pe care le amestecă foarte bine cu mixerul.
“Vă poftim să facem împreună prăjitura pe care noi o numim prăjitura Stravropoleos. Este o prăjitură foarte ușor de făcut, cu un blat de bezea, cu nucă și o cremă de ciocolată. E foarte gustoasă. Vom începe prin a pune albușurile în mixer, adăugăm puțină sare și puțină zeamă de lămâie și pornim mixerul. Albușurile s-au transformat într-o spumă tare și acum începem să punem zahărul pe rând câte o lingură, apoi dăm drumul din nou la mixer.
După ce am încorporat zahărul, adăugăm nuca și încorporăm cu mișcări largi. Este o prăjitură care se face foarte ușor, fără făină, cu un blat din albușuri, nucă și o cremă de ciocolată. Este întotdeauna foarte apreciată de cei care o gustă.”, a povestit maica stareță.
Cum pregătește maica Mihaela Luchian prăjitura Stravropoleos
Ulterior, maica stareță face și crema de ciocolată pentru prăjitură, apoi pune toată compoziția într-o tavă cu o foaie de copt, unsă cu puțin ulei. Blatul ajunge la cuptor pentru o oră, iar când este gata, este tăiat în părți egale. “Vom pune compoziția în tavă. În tavă s-a pus o hârtie de copt care a fost unsă cu puțin ulei. Punem blatul la cuptor, focul trebuie să fie mic.
Dacă folosiți un cuptor electric, îl puneți la 100 de grade și lăsăm blatul să stea la cuptor aproximativ o oră. Este gata, îl scoatem din tavă, acum o tăiem în trei părți egale. Ea este proaspătă, ideal este să fie tăiată când se răcește pe deplin. Când va fi mai rece, bezeaua va fi mai aromatizată. Așa arată prăjitura și sper să o încercați.”, a mai spus maica Mihaela Luchian.