Un desert delicios, din brânză și vișine, pregătit de maica Ecaterina.
Maica Ecaterina de la Trapeza Monahală "Sfântul Cuvios Dimitrie Cel Nou" și "Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu" a pregătit, pentru Trinitas, un desert delicios, simplu și răcoros, din brânză și vișine, ornat cu aluat ras pe deasupra.
Pentru aluat:
- 200 g unt
- 1 ou
- 2 linguri de zahăr
- 300 g de făină
- un praf de sare
- 10 g praf de copt
- 2 lingurițe esență de vanilie
Pentru
- 600 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 1 lingură griș
- 2 lingurițe vanilie
- coaja de la o lămâie
- 300 g vișine
- zahăr pudră
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Maica începe prin a pregăti aluatul, amestecând untul, ouă, zahărul, făina, sarea, praful de copt și o linguriță de esență de vanilie, iar după ce este gata, îl lasă să se odihnească puțin și păstrează o bucată de aluat pentru o rade pe deasupra. „Voi face o prăjitură cu aluat fraged, cu brânză și vișine. Putem folosi fructe de sezon, o putem face și iarna cu fructe din compot, dar aceasta este o prăjitură mai răcoroasă. Omogenizam aluatul și dacă mai avem nevoie de un pic de făină, mai adăugăm. Aluatul este gata, iar acum vom face compoziția de brânză. Până atunci îl vom lăsa deoparte să se odihnească puțin.”, a spus maica Ecaterina.
Cum pregătește maica Ecaterina prăjitura cu brânză și vișine
Maica Ecaterina începe prin a face și compoziția pentru prăjitură, astfel că amestecă brânza, omogenizează împreună cu zahărul, cu grișul și coaja de lămâie pentru gust. Pune aluatul în tavă cu hârtie de copt, pune compoziția de brânză pe deasupra, apoi adaugă vișinele, iar din aluatul rămas pe care îl frământă cu făină până devine tare, îl rade pe deasupra pentru a orna întreaga prăjitură. „Amestecăm bine brânza, omogenizăm, punem zahărul, două linguri de griș să se lege puțin, zahărul vanilat, coaja de lămâie.