Rețeta de prăjitură cu brânză și vișine a maicii Ecaterina. „Este o prăjitură mai răcoroasă. Ce bine miroase!”

Rețeta de prăjitură cu brânză și vișine a maicii Ecaterina. „Este o prăjitură mai răcoroasă. Ce bine miroase!”
Rețeta de prăjitură cu brânză și vișine a maicii Ecaterina. „Este o prăjitură mai răcoroasă. Ce bine miroase!”

Un desert delicios, din brânză și vișine, pregătit de maica Ecaterina.

Maica Ecaterina de la Trapeza Monahală "Sfântul Cuvios Dimitrie Cel Nou" și "Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu" a pregătit, pentru Trinitas, un desert delicios, simplu și răcoros, din brânză și vișine, ornat cu aluat ras pe deasupra.

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr
  • 300 g de făină
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie

Pentru

umplutură:

  • 600 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură griș
  • 2 lingurițe vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • 300 g vișine
  • zahăr pudră

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Maica începe prin a pregăti aluatul, amestecând untul, ouă, zahărul, făina, sarea, praful de copt și o linguriță de esență de vanilie, iar după ce este gata, îl lasă să se odihnească puțin și păstrează o bucată de aluat pentru o rade pe deasupra.  „Voi face o prăjitură cu aluat fraged, cu brânză și vișine. Putem folosi fructe de sezon, o putem face și iarna cu fructe din compot, dar aceasta este o prăjitură mai răcoroasă.

Omogenizam aluatul și dacă mai avem nevoie de un pic de făină, mai adăugăm. Aluatul este gata, iar acum vom face compoziția de brânză. Până atunci îl vom lăsa deoparte să se odihnească puțin.”, a spus maica Ecaterina.

Cum pregătește maica Ecaterina prăjitura cu brânză și vișine

Citește și: Zarzavat pentru iarnă la ceaun, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic, județul Argeș. “Această rețetă necesită trei pași.”

Citește și: Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Citește și: Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

Maica Ecaterina începe prin a face și compoziția pentru prăjitură, astfel că amestecă brânza, omogenizează împreună cu zahărul, cu grișul și coaja de lămâie pentru gust. Pune aluatul în tavă cu hârtie de copt, pune compoziția de brânză pe deasupra, apoi adaugă vișinele, iar din aluatul rămas pe care îl frământă cu făină până devine tare, îl rade pe

deasupra pentru a orna întreaga prăjitură.  „Amestecăm bine brânza, omogenizăm, punem zahărul, două linguri de griș să se lege puțin, zahărul vanilat, coaja de lămâie. Coaja de lămâie are un rol special și puternic. Brânza este omogenizată. Punem aluatul în tavă cu hârtie de copt și îl vom pune la copt. Vom opri puțin aluat, mai punem puțină făină pentru a fi mai dur, iar apoi îl vom răzui pe deasupra.
Punem brânză deasupra acum. Cuptorul este preîncălzit la 150 de grade și îl punem o oră, aproximativ o oră și jumătate, depinde cum se face brânză. Punem și vișinele pe prăjitură. Din aluatul pe care l-am oprit, mai frământăm cu puțină făină, îl facem mai dur pentru a putea fi dat prin răzătoare. Ce bine miroase!”
, a mai spus maica Ecaterina.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna! „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

VIDEO Care era visul lui Marian Capeț în adolescență. Ce profesie și-ar fi dorit să urmeze. “Mi-am dat seama că nu vreau să fac asta toată viața, că nu vreau să trăiesc în agricultură și cu animale.”

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies