Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao!Prăjitura va fi dată la rece.”

Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao!Prăjitura va fi dată la rece.”
Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao!Prăjitura va fi dată la rece.”

Află din rândurile următoare cum pregătește părintele de la Mănăstirea Putna prăjitura cu trei blaturi.

În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV, părintele de la Mănăstirea Putna a prezentat modul de preparare al prăjiturii șomloi, o prăjitură ungurească cu trei blaturi.

Rețeta de prăjitură cu trei blaturi

Citește și: Rețeta de tocinei a maicii Ecaterina. Preparatul care poate fi servit atât ca desert, cât și ca fel principal. “Pregătim o bunătate din cartofi.”

Citește și: Rețeta de zacuscă cu păstrăv afumat, de la Mănăstirea Botoș: „Aroma de la păstrăv afumat îi schimbă puțin gustul, față de cea originală cu ciuperci.”

Ingrediente:

Pentru primul blat avem nevoie de următoarele ingrediente:  

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g făină
  • sare

Pentru cel de-al doilea blat:

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 180 g făină
  • 20 g nucă zdrobită
  • sare

Pentru blatul 3:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 180 făină
  • 20 g cacao
  • sare.

Pentru cremă:

  • 3 litri lapte
  • 240 g budincă vanilie
  • 750 g zahăr
  • 150 g unt
  • 100 g stafide
  • sare

Pentru sirop:

  • 150 ml suc de lămâie
  • 150 g zahăr
  • 800 ml apă

Pentru ornat:

  • 500 g dulceață de merișoare
  • cacao

Mod de preparare:

Părintele a explicat modul de preparare al rețetei.

Vom începe cu ouăle, pe care le batem și un praf de sare. Am amestecat ouăle cu zahăr, până s-a topit zahărul. Acum adăugăm făina.

Transferăm aluatul în tavă și acum îl băgăm la cuptor la 180 de grade, 12 minute.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Începem al doilea blat. Punem ouăle și un praf de sare. Adăugăm zahărul și mixăm până se topește. Adăugăm făina, amestecăm. După ce am incorporat făină, adăugăm nuca. Primul blat este gata, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm la răcit, iar între timp îl băgăm pe cel cu nucă. Aceeași temperatură, același timp, 180 de grade, 12 minute.

Facem al treilea blat.

Punem ouăle, praf de sare. Batem. Adăugăm zahărul. După ce s-a topit zahărul, adăugăm făină și o incorporăm. După ce am amestecat bine făina, adăugăm cacao. Transferăm aluatul în tavă, nivelăm. Acum dăm blatul la cuptor la aceeași temperatură și același timp. Scoatem al treilea blat și o să îl dăm la răcit.

Cât timp se răcește și al treilea blat, facem crema de vanilie. Pentru început avem nevoie de 3 litri de lapte, pe care îl punem pe fiert. Cât timp se fierbe laptele, pregătim budinca. Pentru asta avem nevoie de budincă de vanilie, zahăr, sare, două gălbenușuri și o parte de lapte. Amestecăm bine, până se topește zahărul. După ce a fiert laptele, adăugăm budinca. Amestecăm la foc mic, încontinuu și cât mai energic, timp de 2 minute, cât timp crema mai fierbe. Am transferat budinca într-un castron și acum adăugăm untul și stafide. Amestecăm până se topește untul. O dăm la răcit.

Cât timp se răcește crema, o să pregătim siropul. Peste zeama de lămâie, adăugăm zahărul și apa. După ce s-a topit zahărul, așezăm primul blat și îl însiropăm. După ce am însiropat blatul, adăugăm jumătate din cantitatea de budincă. Peste budincă, vom adăuga nucă măcinată. Adăugăm blatul cu cacao, îl însiropăm și adăugăm crema de vanilie. Adăugăm nuca și punem ultimul blat, blatul simplu. Îl însiropăm. Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”, a spus părintele de la Mănăstirea Putna pe YouTube.  



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Tartă de post cu afine, pregătită de părintele Mina de la Mănăstirea Botoș! „Prăjitura se servește rece!”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies