Rețeta de tocinei a maicii Ecaterina. Preparatul care poate fi servit atât ca desert, cât și ca fel principal. “Pregătim o bunătate din cartofi.”

Rețeta de tocinei a maicii Ecaterina. Preparatul care poate fi servit atât ca desert, cât și ca fel principal. “Pregătim o bunătate din cartofi.”
Rețeta de tocinei a maicii Ecaterina. Preparatul care poate fi servit atât ca desert, cât și ca fel principal. “Pregătim o bunătate din cartofi.”

Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, rețeta de tocinei, un deliciu ascuns din Bucovina.

Maica Ecaterina a pregătit, pentru Trinitas, o rețetă delicioasă, și anume tocinei, care pot fi serviți atât ca preparat de bază, cât și ca desert.

Ingrediente:

  • 7-8 cartofi potriviți
  • 2 ouă
  • sare
  • 2-3 linguri făină

Pentru servit:

  • 3-4 linguri smântână
  • 1-2 lingurițe zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • dulceață

Modul de preparare al tocineilor

Citește și: Rețeta de zacuscă cu păstrăv afumat, de la Mănăstirea Botoș: „Aroma de la păstrăv afumat îi schimbă puțin gustul, față de cea originală cu ciuperci.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Chiftele servite cu sos de merișoare și salată. Un preparat perfect pentru a-l împărți cu prietenii într-o seară relaxată!

Maica începe prin a pregăti toate ingredientele necesare, astfel că rade cartofii, peste care adaugă sare și câteva linguri de făină. După ce toată compoziția este omogenizată, adaugă pe rând și ouăle, apoi ia compoziția în lingură și pune biluțele în uleiul încins. 

“Pregătim o bunătate din cartofi, și anume, tocinei. Este o rețetă gustoasă care poate fi folosită ca mâncare sau gustare sau ca desert. Se folosește în mai multe zone, dar eu tot în Bucovina am găsit-o.  Această rețetă se face și de post foarte simplu, doar cu cartofi și un pic de făină, dar acum vom face de dulce cu un pic de ou și o facem ca  un desert.
Am dat cartofii prin răzătoare și acum îi vom scurge puțin de zeamă. Adăugăm pe rând ingredientele, ouăle, un pic de sare, omogenizăm și adăugăm puțină făină, trei linguri, nu mai mult pentru că avem și amidonul de la cartofi. Amestecăm compoziția foarte bine. Varianta de post eu am făcut-o fără făină, doar cu cartof scurs puțin mai bine și se leagă cu amidonul, dar pentru o siguranță, se poate adăuga puțină făină.
Deschid aragazul să se încălzească uleiul între timp. Cam așa arată compoziția. Uleiul s-a încins și o să începem să punem tocineii cu lingura în tigaie, la prăjit. Le dăm formă cu lingura. După cum observați, această compoziție are puțină apă, ceea ce înseamnă că ei se vor fierbe mai mult în interior. Se fac și din dovlecei, chiar și din vinete, din zucchini, și aceeași compoziție de ou cu făină.
Îi vom scoate rând pe un șervețel pentru a se absoarbe uleiul. Nu vor avea o formă regulată pentru că îi punem cu lingura și capătă fiecare o altă formă.”
, a povestit maica Ecaterina.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Cum pregătește maica Ecaterina tocineii pentru un desert delicios

De această dată, maica Ecaterina se folosește de acest preparat pentru a fi servit ca desert, astfel că după ce sunt gata și au fost scoși pe un prosop de hârtie pentru ca uleiul să fie absorbit, face un amestec din smântână și zahăr pudră, peste care pune dulceață după preferințe.  “Așa arată. După cum v-am spus, ei pot fi folosiți ca desert și ca fel principal. Acum îi vom pregăti să-i folosim ca desert, așa că o să-i luăm cu mâna frumos, îi așezăm pe farfurie și îi pregătim pentru a fi duși la masa. Pot fi mâncați și reci. Acum vom bate puțină smântână cu puțin zahăr cu aromă de vanilie, omogenizăm bine. Facem un fel de sos de smântână pe care îl vom pune în centrul farfuriei și, bineînțeles, cu un pic de dulceață. Acum vom folosi puțină dulceață de trandafiri, dar se poate folosi orice fel de dulceață de cireșe amare, de cireșe, de vișine de afine. O rețetă simplă și gustoasă. Să aveți poftă bună!”, a mai povestit maica.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Tartă de post cu afine, pregătită de părintele Mina de la Mănăstirea Botoș: „Prăjitura se servește rece!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a murit Michaela DePrince, dansatoarea celebră a lui Beyonce, la doar 29 de ani

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies