Maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri a dezvăluit rețeta pentru un chec delicios, cu nucă și cacao, foarte ușor de pregătit.
Maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri a dezvăluit, pentru Trinitas, cum realizează checul Naturalia, un chec delicios cu cacao și nucă, foarte ușor de pregătit pentru un desert în familie sau atunci când așteptați invitați. Aceasta a dezvăluit care sunt cantitățile exacte pe care le folosește și modul de preparare.
Ingrediente pentru două bucăți:
- 180 g făină albă tip 000
- 200 g zahăr
- 6 ouă
- 120 ml ulei
- 1 pliculeț praf de copt
- 12 g zahăr vanilat
- 10 g cacao 50 ml lapte (dacă este nevoie)
- Miez de nucă
Mod de preparare al checului Naturalia
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri a început prin a bate albușurile de la șase ouă, apoi a adăugat zahărul vanilat. Cele două s-au amestecat foarte bine până când albușurile au devenit spuma, iar treptat se adaugă și gălbenușurile, ulterior făina. Compoziția este omogenă, ia o parte din aceasta pe care o pune într-un bol și pe care ulterior o va amesteca cu cacao, pentru a face checul în două culori.
„Vom pregăti chec. Batem albușurile de la 6 ouă, apoi batem albușurile cu zahărul vanilat. Un chec cu nucă. Mergem la mixer cu albuș și adăugăm zahărul. Între timp cântărim și praful de copt, un pliculeț, am pus făina. Împărțim compoziția în două și o parte în facem în tavă mare. O dată pe lună facem câte un dulce și la maici. Am bătut albușul la viteză mare, iar când adăugăm gălbenușurile lăs După ce oul se bate bine, adăugăm uleiul. E ca la maioneză, crește foarte mult oul când adaugi ulei. Cu cât adaugi mai mult, cu atât crește mai mult. Acesta este secretul, să fie bine bătut albușul, apoi adăugăm făina în mixer și amestecăm. La chec folosim făină albă, nu făină integrală ca la celelalte produse, ca să crească.”, a povestit maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri.
Cum realizează
ăm la viteză mijlocie.
După ce a terminat cele două compoziții, pune o parte albă dedesubt, apoi partea cu cacao deasupra, amestecând până când obține un model, apoi le introduce la cuptor pentru 55 de minute. La final, pentru gust delicios și crocant, aceasta adaugă miez de nucă întreg, iar tăvile sunt unse cu ulei de palmier pentru a nu se lipi. Foarte important este ca acesta să fie solid, nu lichid, pentru a nu lăsa ulei în compoziție.
“Acum luăm o parte din compoziție și amestecăm cu cacao, 10 grame. Punem compoziția într-o tavă, uniformă. Adaug puțin lapte în compoziția cu cacao să nu fie așa vâscoasă. Laptele este din producție proprie. Adăugăm deasupra checului și partea de compoziție cu cacao. Tăvile le-am uns cu ulei de palmier, pentru a nu se lipi. Ulei solid, nu lichid, să nu fie pe baie de abur. Amestecăm compoziția în tavă, cu partea de cacao. Se pune miez de nucă întreg deasupra. Îl punem la cuptor, 55 de minute, la 160 de grade.”, a mai adăugat maica de la Mănăstire.