Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna! „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem.”

Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna! „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem.”
Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna! „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem.”

Află din rândurile următoare care este rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna.

În cadrul unui video de pe canalul de YouTube Trinitas TV, părintele de la Mănăstirea Putna a pregătit o rețetă de tort din cremă de iaurt.

Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna

Citește și: Prăjitura inteligentă, pregătită de maica Ecaterina: „E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi.”

Citește și: Prăjitură cu cafea, rețeta maicii de la Mănăstirea Suzana. „Este o prăjitură foarte ușor de făcut și foarte gustoasă.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente:

Pentru blat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 ouă;
  • 300 g zahăr;
  • 200 g făină;
  • un praf de sare.

Pentru sirop avem nevoie

de următoarele ingrediente:

  • 150 ml suc de lămâie;
  • 150 g zahăr;
  • 800 ml apă.

Pentru cremă ne trebuie următoarele ingrediente:

  • 500 g iaurt;
  • 400 g smântână;
  • 500 g frișcă lichidă;
  • 100 g zahăr;
  • un praf de sare;
  • 6 foi de gelatină;
  • 200 g vișine.

Mod de preparare:

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

Părintele a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Am pus ouăle. Acum punem un praf de sare. După ce ouăle cresc în volum, își dublează volumul, adăugăm zahărul. Am pus ouăle cu sarea și cu zahărul și le amestecăm până când își triplează volumul. Acum amestecăm făina, pe care o punem încet. E important să nu scoatem foarte mult aer din compoziție.

Acum o să transferăm compoziția pentru blat în forma de tort, pe care am uns-o cu unt și cu hârtie de copt. Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și îl țin 37-38 de minute. Cânt timp se coace blatul, o să pregătim siropul. Pentru asta avem nevoie de lămâie, apă și zahăr.

După ce s-a răcit blatul, îl scoatem din formă, îl tăiem în 3 părți.

Ne folosim de aceeași formă în care a copt blatul și așezăm primul strat. Acum o să începem să îl însiropăm. Cam 250 de ml de sirop la fiecare plat. Pregătim crema de iaurt. Punem iaurt, smântână lichidă, zahăr și un praf de sare. Amestecăm să se topească zahărul. Am adăugat și frișca. Jumătate din cantitate am lăsat-o pentru ornat și jumătate pentru cremă. Am hidratat 6 foi de gelatină în apă rece.
Adăugăm apă caldă. După ce am pus primul strat de cremă, adăugăm vișinele. Adăugăm al doilea blat, îl presăm și îl însiropăm. Punem al doilea strat de cremă. Urmează să punem capacul. O să îl dăm la rece. Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem
.”, a explicat părintele.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Chec cu avocado! Rețeta italienească, pregătită de maica Ecaterina: „E un chec sățios, sănătos și hrănitor!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies