Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna! „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem!”
Florentina Visan23 august 2024Actualizat: 26 octombrie 2024, 11:11
Părintele a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am pus ouăle. Acum punem un praf de sare. După ce ouăle cresc în volum, își dublează volumul, adăugăm zahărul. Am pus ouăle cu sarea și cu zahărul și le amestecăm până când își triplează volumul. Acum amestecăm făina, pe care o punem încet. E important să nu scoatem foarte mult aer din compoziție.
Acum o să transferăm compoziția pentru blat în forma de tort, pe care am uns-o cu unt și cu hârtie de copt. Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și îl țin 37-38 de minute. Cânt timp se coace blatul, o să pregătim siropul. Pentru asta avem nevoie de lămâie, apă și zahăr.
După ce s-a răcit blatul, îl scoatem din formă, îl tăiem în 3 părți.
Ne folosim de aceeași formă în care a copt blatul și așezăm primul strat. Acum o să începem să îl însiropăm. Cam 250 de ml de sirop la fiecare plat. Pregătim crema de iaurt. Punem iaurt, smântână lichidă, zahăr și un praf de sare. Amestecăm să se topească zahărul. Am adăugat și frișca. Jumătate din cantitate am lăsat-o pentru ornat și jumătate pentru cremă. Am hidratat 6 foi de gelatină în apă rece.
Adăugăm apă caldă. După ce am pus primul strat de cremă, adăugăm vișinele. Adăugăm al doilea blat, îl presăm și îl însiropăm. Punem al doilea strat de cremă. Urmează să punem capacul. O să îl dăm la rece. Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem .”, a explicat părintele.
Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna! „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem!”
Florentina Visan23 august 2024Actualizat: 26 octombrie 2024, 11:11