Prăjitura inteligentă, pregătită de maica Ecaterina! „E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi.”

Prăjitura inteligentă, pregătită de maica Ecaterina! „E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi.”
Prăjitura inteligentă, pregătită de maica Ecaterina! „E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi.”

Află din rândurile următoare cum prepară maica Ecaterina rețeta sa de prăjitură inteligentă.

În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV, maica Ecaterina a pregătit o prăjitură specială, cunoscută și sub denumirea de prăjitură inteligentă.

E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi. Această prăjitură este foarte simplă și gustoasă .”, a spus maica Ecaterina.

Rețeta de prăjitură inteligentă a maicii Ecaterina

Citește și: Prăjitură cu cafea, rețeta maicii de la Mănăstirea Suzana. „Este o prăjitură foarte ușor de făcut și foarte gustoasă.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Ketchup fără E-uri și conservanți! Rețeta de ketchup de casă, pregătită la mănăstirea Slănic: „O să facem astăzi un ketchup de casă, așa cum făceau bătrânii noștri.”

Ingrediente:

  • 250 g zahăr pudră;
  • 200 g făină de grâu;
  • 200 g unt topit sau la temperatura camerei;
  • 9 ouă;
  • 1 l de lapte;
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat;
  • un strop de sare.

Mod de preparare:

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Pentru început, separăm albușul de gălbenuș. Aici este secretul: în această prăjitură trebuie bătut foarte bine albușul, să fie ca o bezea. După ce am separat albușul de gălbenuș, punem un praf de sare și începem să batem albușul spumă. Când începe să crească albușul, începem să punem zahărul în ploaie puțin câte puțin.

Din totalul de zahăr din această rețetă, am oprit puțin pentru compoziția de unt. Acum vom pune 3 sferturi din zahăr. Vom adăuga și zahărul vanilat. Amestecăm bine. Începem să batem untul cu restul de zahăr rămas. După ce am incorporat zahărul cu untul, se pun gălbenușurile. După ce se incorporează puțin gălbenușul cu untul, începem să punem și făina. În timp ce adăugăm făina, alternăm cu laptele. Omogenizăm amestecul de unt cu zahăr și făină cu lapte.
Acum o vom adăuga peste albuș. Vom adăuga și laptele rămas, iar cu un tel amestecăm ușor de jos în sus până se omogenizează toată compoziția. Ea rămâne aerată și pufoasă, iar în cuptor se vor separa în 3 straturi. O vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o vom pune la cuptor. O punem la cuptor la 150-160 de grade la o oră și un pic.
Ne dăm seama când este coaptă atunci când prăjitura este ca o gelatină. O ducem la rece și peste câteva ore o putem servi.”
, a explicat maica Ecaterina pe YouTube.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețeta de cornulețe cu gem de mere, pregătită de maica Hristofora de la mănăstirea Parepa: „E important uleiul, pentru că le face fragede!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul prin care Ciprian Tătărușanu și-a anunțat retragerea din fotbal: "Am fost binecuvântat și onorat să practic acest sport"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies