Prăjitura inteligentă, pregătită de maica Ecaterina! „E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi!”
Florentina Visan22 august 2024Actualizat: 26 octombrie 2024, 11:02
„ E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi. Această prăjitură este foarte simplă și gustoasă .”, a spus maica Ecaterina.
Rețeta de prăjitură inteligentă a maicii Ecaterina
„ Pentru început, separăm albușul de gălbenuș. Aici este secretul: în această prăjitură trebuie bătut foarte bine albușul, să fie ca o bezea. După ce am separat albușul de gălbenuș, punem un praf de sare și începem să batem albușul spumă. Când începe să crească albușul, începem să punem zahărul în ploaie puțin câte puțin.
Din totalul de zahăr din această rețetă, am oprit puțin pentru compoziția de unt. Acum vom pune 3 sferturi din zahăr. Vom adăuga și zahărul vanilat. Amestecăm bine. Începem să batem untul cu restul de zahăr rămas. După ce am incorporat zahărul cu untul, se pun gălbenușurile. După ce se incorporează puțin gălbenușul cu untul, începem să punem și făina. În timp ce adăugăm făina, alternăm cu laptele. Omogenizăm amestecul de unt cu zahăr și făină cu lapte.
Acum o vom adăuga peste albuș. Vom adăuga și laptele rămas, iar cu un tel amestecăm ușor de jos în sus până se omogenizează toată compoziția. Ea rămâne aerată și pufoasă, iar în cuptor se vor separa în 3 straturi. O vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o vom pune la cuptor. O punem la cuptor la 150-160 de grade la o oră și un pic.
Ne dăm seama când este coaptă atunci când prăjitura este ca o gelatină. O ducem la rece și peste câteva ore o putem servi.”, a explicat maica Ecaterina pe YouTube.
Prăjitura inteligentă, pregătită de maica Ecaterina! „E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi!”
Florentina Visan22 august 2024Actualizat: 26 octombrie 2024, 11:02