Prăjituri de pos: Melcișori cu nucă. Gata cat ai bate din palme!
Prăjituri de pos: Melcișori cu nucă
Ingrediente Melcisori cu nuca
500 gr faina
250 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
4 linguri miere
25 gr margarina
300 gr miez nuca pisat
200 gr zahar
Citeste si: Prăjituri de post: Negresă cu merișoare
Citeste si: Dieta miraculoasă prin care slăbeşti 15 kilograme în 15 zile! MENIUL COMPLET
Citeste si: Reţeta de clătite care te va înnebuni. Ai nevoie de doar două ingrediente
Prăjituri de pos: Melcișori cu nucă
Mod de preparare Melcisori cu nuca
Dizolvam pliculetul de drojdie in putina apa calduta, apoi adaugam putina faina. Obtinem o maia pe care o punem la dospit pana isi dubleaza volumul.
Diluam mierea in apa si adaugam margarina topita.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Framantam pana obtinem un aluat omogen de consistenta plastelinei.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul apoi intindem o foaie pe care presaram miezul de nuca amestecat cu zaharul.
Citeste si: Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei în doi timpi și trei mișcări
Rulam cat mai strans ca pe o rulada si taiem cu un cutit foarte ascutit rulouri aproximativ egale.
Le punem in picioare in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei sau margarina si le mai lasam circa 30 minute sa creasca.
Le ungem cu un sirop din apa si zahar ca sa se rumeneasca frumos. Daca nu tineti post le ungeti cu galbenus de ou batut cu cateva linguri lapte.
Le lasam la cuptor pana se rumenesc.
Cand sunt gata ii ungem cu sirop din apa cu zahar pentru aspect. Zaharul se pune dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!
Citeste si: Salată de primăvară cu ceapă verde și brânză dulce
Citeste si: Mâncare de castraveți murați cu carne de porc. Rețeta tradițional oltenească
Citeste si: Alimentele care ne ucid ușor în fiecare zi. Lygia Alexandrescu si Nastasia Belc au spus adevarul
sursa: sfatulparintilor.ro