Adoptarea unui stil de viață raw-vegan este cu adevărat în tendințe în zilele noastre.
Tot mai multe persoane analizează atent alimentele pe care doresc să le introducă în corpul lor și nu își permit să facă excese. În următorul articol, ți-am pregătit o serie de rețete de prăjituri vegane care pot fi făcute de oricine!
Următoarele rețete de prăjituri sunt pe placul tuturor și sunt extrem de ușor de realizat.
· Prajitură cu cocos și ananas
Pentru a prepara această prăjitură, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 cutie de compot de ananas;
- fulgi de nucă de cocos;
- făină de quinoa;
- ulei de cocos;
- o jumătate de păstaie de vanilie;
- 2 linguri de sirop de trestie.
În prima etapă, vei blendui bine compotul de ananas, până când vei obține o pasta groasă și fină, iar ulterior vei adăuga semințele de vanilie din păstaie.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Prajitura Regina Maria. Asa faci cel mai bun desert
Citeste si: NUCI UMPLUTE: Cea mai bună reţetă de prăjiturele de la bunica
Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor
· Batoane cu ovăz și mere
Pentru a prepara acest tip de batoane vegane, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 mere;
- fulgi de ovăz;
- migdale;
- ulei de cocos;
- miere;
- scorțișoară pudră.
În primul rând, se va extrage cotorul merelor și se vor tăia cubulețe, după care se vor adăuga în blender alături de miere, ulei de cocos, scorțișoară și migdale. Compoziția rezultată ar trebui să fie una fărămicioasă. După ce am fărămițat fulgii de ovăz, îi amestecăm cu compoziția din blender. Întregul amestec va fi turnat într-o tavă și se va tăia forma batoanelor finale.
· Bomboane cu cafea
Pe cât de bine sună, pe atât de gustoase și de ușor de realizat sunt. Pentru a prepara bomboanele cu cafea, ai nevoie doar de următoarele ingrediente:
- caju;
- ulei de cocos;
- sirop cu rol de îndulcitor (poate fi folosit orice tip de sirop);
- 100 ml de espresso puternic.
Pentru a începe procesul de realizare a bomboanelor cu cafea, vom turna în prima etapă espresso, uleiul de cocos și siropul în blender, la care vom adăuga cele 200g de caju. Rezultatul final ar trebui să aibă consisența unei smântâni. După acest pas, se toarnă compoziția în forme de silicon (de tipul celor pentru gheață) și se pun în congelator. În momentul în care s-au întărit suficient, pot fi scoase și servite cu drag. Totuși, ceea ce rămâne trebuie să se întoarcă în congelator, căci bomboanele cu cafea se topesc foarte repede. Pot fi savurate oricând, la orice oră, și reprezintă o alternativă minunată pentru dulciurile nesănătoase pe care le găsim prin magazine.