Praline de ciocolată. Savurate într-o seară liniștită, aceste praline vă vor oferi o experiență deosebită!

retete de gustare

Praline de ciocolată

Praline de ciocolată, o rețetă ideală pentru evenimentele festive. Adaugă un element de lux și rafinament oricărei mese, fiind întotdeauna apreciate de invitați.

Pralinele de ciocolată sunt mai mult decât un simplu desert. Perfecte pentru orice ocazie specială, aceste delicatese sunt menite să impresioneze și să ofere o experiență de neuitat. Pralinele de ciocolată vor aduce întotdeauna un strop de bucurie, fiind realizate manual, din bile perfecte de ganache de ciocolată neagră, învelite într-un strat subțire și crocant de diferite decoruri de ciocolată, care adaugă un element vizual artistic.

Indiferent de ocazia la care preferați să consumați aceste praline, cu siguranță vor lăsa un gust dulce și uimitor de gustos, atunci când vor fi savurate.

Citește și: VIDEO Rețeta de clătite cu banane a Alinei Laufer. „Vom lua bananele, pe care le tăiem felii și vom înmuia feliile de banană în aluat.”

retete de prajituri de casa
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de brioșe a Elwirei Petre! Cum prepară Elwira Petre fulgii de cocos colorați, pentru decor: „Fulgii de cocos pentru decor sunt colorați cu spirulină.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

praline de ciocolata
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru praline

- 400 g de ciocolată neagră
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 50 g de unt
- 50 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 g de stropi de ciocolată neagră pentru decor

retete pentru desert
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare praline

Citește și: Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...- stirilekanald.ro

  1. Tocați fin ciocolata neagră și puneți-o într-un bol rezistent la căldură. Într-o cratiță mică, încălziți smântâna pentru frișcă la foc mediu până începe să fiarbă ușor. Turnați smântâna fierbinte peste ciocolata tocată și lăsați să stea timp de 2-3 minute pentru a se topi. Adăugați untul, zahărul pudră, esența de vanilie și praful de sare, apoi amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă și lucioasă. Lăsați ganache-ul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți-l și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când este suficient de ferm pentru a fi modelat.
  2. Scoateți ganache-ul din frigider și lăsați-l să se încălzească ușor, astfel încât să fie ușor de modelat. Folosind o linguriță sau un mic scoop de înghețată, formați bile mici de ganache și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți tava cu bilele de ganache la congelator pentru aproximativ 30 de minute, până când sunt complet înghețate.
  3. Scoateți bilele de ganache din congelator.
    Folosiți o furculiță sau un instrument special pentru a decora pralinele cu stropii de ciocolata neagra. Lăsați pralinele să se răcească la frigider până când ciocolata se întărește complet.

Servirea pralinelor

  1. Așezați pralinele pe un platou decorativ, preferabil pe un strat fin de hârtie de copt sau pe șervețele de patiserie pentru a preveni lipirea acestora de platou. 
  2. Depozitați pralinele într-un recipient ermetic pentru a le proteja de umezeală și mirosuri externe. Dacă doriți să păstrați pralinele pentru o perioadă mai lungă, depozitați-le în frigider. În frigider, pralinele se vor păstra proaspete pentru până la două săptămâni. 
  3. Pentru o păstrare și mai îndelungată, puteți congela pralinele. Puneți-le într-un recipient ermetic sau în pungi de congelare, eliminând cât mai mult aer posibil. Când sunteți gata să le consumați, scoateți pralinele din congelator și lăsați-le să se dezghețe la temperatura camerei. Evitați dezghețarea rapidă în cuptorul cu microunde sau în apă caldă, deoarece acest lucru poate afecta textura și gustul pralinelor. Poftă bună!

Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Paste penne cu pesto servite cu somon. Aspectul atractiv și combinația de arome pot impresiona oaspeții!, pentru o combinație delicioasă de arome mediteraneene. Pennele, al dente, se împletesc perfect cu bucățile delicate de somon și sunt îmbrăcate într-un sos pesto bogat în busuioc proaspăt, usturoi, parmezan și nu numai.

praline
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Millefeuille cu cremă de frișcă și căpșune. Ideale pentru o pauză dulce!

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă: ”Era un bun manipulator”

Cum a fost experiența de peste 12 ore cu trenul pentru Geta Sterp. Cât a plătit pentru două bilete până la mare? “Vă dăm cât vreți, doar să ne lăsați”

Vești bune pentru români. Statul oferă cel puțin 1.000 de lei. Cine sunt beneficiarii: „Virăm banii în cont în luna octombrie”

De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...


Cookies