Praline de ciocolată. Savurate într-o seară liniștită, aceste praline vă vor oferi o experiență deosebită!

retete de gustare

Praline de ciocolată

Praline de ciocolată, o rețetă ideală pentru evenimentele festive. Adaugă un element de lux și rafinament oricărei mese, fiind întotdeauna apreciate de invitați.

Pralinele de ciocolată sunt mai mult decât un simplu desert. Perfecte pentru orice ocazie specială, aceste delicatese sunt menite să impresioneze și să ofere o experiență de neuitat. Pralinele de ciocolată vor aduce întotdeauna un strop de bucurie, fiind realizate manual, din bile perfecte de ganache de ciocolată neagră, învelite într-un strat subțire și crocant de diferite decoruri de ciocolată, care adaugă un element vizual artistic.

Indiferent de ocazia la care preferați să consumați aceste praline, cu siguranță vor lăsa un gust dulce și uimitor de gustos, atunci când vor fi savurate.

Citește și: VIDEO Rețeta de clătite cu banane a Alinei Laufer. „Vom lua bananele, pe care le tăiem felii și vom înmuia feliile de banană în aluat.”

retete de prajituri de casa
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de brioșe a Elwirei Petre! Cum prepară Elwira Petre fulgii de cocos colorați, pentru decor: „Fulgii de cocos pentru decor sunt colorați cu spirulină.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

praline de ciocolata
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru praline

- 400 g de ciocolată neagră
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 50 g de unt
- 50 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 g de stropi de ciocolată neagră pentru decor

retete pentru desert
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare praline

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

  1. Tocați fin ciocolata neagră și puneți-o într-un bol rezistent la căldură. Într-o cratiță mică, încălziți smântâna pentru frișcă la foc mediu până începe să fiarbă ușor. Turnați smântâna fierbinte peste ciocolata tocată și lăsați să stea timp de 2-3 minute pentru a se topi. Adăugați untul, zahărul pudră, esența de vanilie și praful de sare, apoi amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă și lucioasă. Lăsați ganache-ul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți-l și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când este suficient de ferm pentru a fi modelat.
  2. Scoateți ganache-ul din frigider și lăsați-l să se încălzească ușor, astfel încât să fie ușor de modelat. Folosind o linguriță sau un mic scoop de înghețată, formați bile mici de ganache și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți tava cu bilele de ganache la congelator pentru aproximativ 30 de minute, până când sunt complet înghețate.
  3. Scoateți bilele de ganache din congelator.
    Folosiți o furculiță sau un instrument special pentru a decora pralinele cu stropii de ciocolata neagra. Lăsați pralinele să se răcească la frigider până când ciocolata se întărește complet.

Servirea pralinelor

  1. Așezați pralinele pe un platou decorativ, preferabil pe un strat fin de hârtie de copt sau pe șervețele de patiserie pentru a preveni lipirea acestora de platou. 
  2. Depozitați pralinele într-un recipient ermetic pentru a le proteja de umezeală și mirosuri externe. Dacă doriți să păstrați pralinele pentru o perioadă mai lungă, depozitați-le în frigider. În frigider, pralinele se vor păstra proaspete pentru până la două săptămâni. 
  3. Pentru o păstrare și mai îndelungată, puteți congela pralinele. Puneți-le într-un recipient ermetic sau în pungi de congelare, eliminând cât mai mult aer posibil. Când sunteți gata să le consumați, scoateți pralinele din congelator și lăsați-le să se dezghețe la temperatura camerei. Evitați dezghețarea rapidă în cuptorul cu microunde sau în apă caldă, deoarece acest lucru poate afecta textura și gustul pralinelor. Poftă bună!

Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Paste penne cu pesto servite cu somon. Aspectul atractiv și combinația de arome pot impresiona oaspeții!, pentru o combinație delicioasă de arome mediteraneene. Pennele, al dente, se împletesc perfect cu bucățile delicate de somon și sunt îmbrăcate într-un sos pesto bogat în busuioc proaspăt, usturoi, parmezan și nu numai.

praline
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Millefeuille cu cremă de frișcă și căpșune. Ideale pentru o pauză dulce!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies