DESCOPERĂ: Pregătirea tenului pentru sezonul rece. 3 tratamente eficiente

Pregătirea tenului pentru sezonul rece. 3 tratamente eficiente
DESCOPERĂ: Pregătirea tenului pentru sezonul rece. 3 tratamente eficiente

Află cum trebuie să-ți pregătești tenul in anotimpurile reci

Pregătirea tenului pentru sezonul rece. 3 tratamente eficiente

Mezoterapia

Mezoterapia  reprezintă un tratament cosmetic non chirurgical, care se efectuează sub anestezie.

Această metodă revoluționară constă în injectări multiple de vitamine, medicamente homeopate sau loțiuni din plante, în stratul cel mai activ al pielii și anume, în mezoderm.

Astfel, se produce un fel de „resuscitare” a feței prin:

-  stimularea circulației și a sintezei de colagen;

-  tonifierea feței numită mezoterapia de rejuvenare;

- dispariția celulelor de grăsime numită mezoterapia anticelulitică.

„Mezoterapia facială, denumită și “cockteil-ul frumuseții”, este un tratament medical minim-invaziv realizat cu ace speciale prin care se injectează intradermic diferite substanțe hrănitoare pentru piele. Aceste substanțe (acid hialuroic, vitamine, enzime, hormoni, minerale si antioxidanți) vin cu un aport nutritiv necesar tegumentului, stimulează microcirculația și producerea elastinei și a colagenului, necesare elasticității și tinereții epidermei.

Efectul procedurii este de hidratare, rejuvenare și energizare. În urma mezoterapiei, tenul are un aspect mai proaspăt și mai luminos, deoarece acțiunea este in profunzime, nu doar la suprafață, așa cum se întâmplă în cazul cremelor de față", spune doctor, Izabel Bota, asistent universitar.

Odată cu trecerea timpului, pielea femeilor îmbătrânește, se usucă și apar ridurile.

Factorii care contribuie la scaderea elasticității pielii sunt vârsta înaintată, expunerea în exces la soare, fumatul și dereglările hormonale.

Din cauza pierderii cantității de colagen sau de acid hialuronic, glandele sebacee devin din ce în ce mai puțin active.

În toate aceste cazuri se recomandă mezoterapia.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mezoterapia este indicată pentru biorevitalizare și regenerare celulară, tratamente antiaging, alopecie, lipoliză, celulită, vergeturi, îmbunătățirea tenului după acnee, cicatrici și riduri, corecții personalizate ale pielii îmbătrânite sau alte probleme specifice fiecărui pacient.

Aspectul pielii este imediat îmbunătățit, progresiv și de lungă durată. Rezultatele sunt practic spectaculoase, procedura având ca efect stimularea sintezei de colagen, creșterea fermității pielii și refacerea tonicității și elasticității pielii. Mezoterapia are și câteva contraindicații", Irina Nițu, medic.

ce este mezoterapia

Citeste si: Ce trebuie să conțină trusa de machiaj de acasă

Microdermabraziunea

Este o metodă care implică exfolierea în profunzime a tenului, înlăturând-se astfel celulele moarte din stratul superficial al pielii.

Astfel, pielea devine elastică și se activează circulația sângelui.

Prin acest procedeu se îndepărtează porii dilatați.

Studiile efectuate de medicii dermatologi au dovedit că  microdermabraziunea este un tratament ,,dermato-cosmetic" foarte eficient pentru curățarea si întreținerea pielii feței.

Beneficiile microdermabraziunii:

  1. Fortificarea texturii tenului
  2. Accentuarea luminozității feței
  3. Îndepărtarea pigmenților care se formează din cauza expunerii la soare
  4. Albirea pielii cu ajutorul unor substante speciale
  5. Eliminarea ridurilor de expresie si a ridurilor apărute odată cu
    vârsta
  6. Tratarea acneii, a coșurilor și a petelor maro

 

Citeste si: Cum să te machiezi la școală. Sfaturi pentru un look discret

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cine ar trebui să apeleze la microdermabraziune?

 

,,Pacienții care prezintă linii fine și riduri, leziuni produse de soare, pigmentare neuniformă, pori dilatați sau înfundați, probleme cu textura pielii sau cicatrici minore sunt candidații ideali pentru microdermabraziune. Microdermabraziunea poate elimina sau îmbunătăți imperfecțiunile prezente prin îndepărtarea stratului exterior alcătuit din celule moarte conferind luminozitate, prospețime și fermitate tenului.

Este o procedură light, neinvazinvă, care nu poate remedia sau trata pielea laxa si nici nu poate corecta ridurile adânci de expresie sau șanțurile nazogeniene. Poate fi folosită cu succes pentru a debloca porii și pentru a îndepărta cicatrici mici produse de acnee dar nu este recomandată în cazul în care pacientul prezinta cicatrici profunde, in această situație fiind nevoie de tratamente mai agresive. Exfolierea tenului realizată prin microdermabraziune îmbunătățește aspectul leziunilor acneice de tip comedoane (puncte albe sau negre), fiind o metodă de tratament adjuvant frecvent utilizată în acnee. Întotdeauna consultați un dermatolog pentru a afla dacă o astfel de procedură vă este recomandată", doctor, Nectara Mitroi.

Citeste si: Ce înseamnă o relație sănătoasă și ce trebuie să faceți pentru a avea una

Peelingul chimic

Peelingul chimic este o metodă prin care se pot rezolva problemele de la nivelul pielii.

Acesta constă în aplicarea unor substanțe chimice pe suprafața afectată.

De fapt, totul de desfășoară în ordinea firească: pielea se exfoliază, se îndepărtează celulele moarte și apoi urmează procesul natural de regenerare a pielii.

 Beneficiile peelingului chimic sunt următoarele:

  1. Eliminarea ridurilor de expresie din jurul ochilor și gurii
  2. Stoparea îmbătrânirii tenului
  3. Diminuarea cicatricilor produse de acnee
  4. Îndepărtarea petelor roșii, maro sau a petelor pigmentare
  5. Refacere naturală a pielii

Citeste si: Descopera stilul boho-chic la London Fashion Week! Franjuri, camuflaj si motive florale!

„Rolul său este de stimulare a producției de colagen (neocolageneza), ameliorarea ridurilor, îmbunătățirea aspectului cicatricilor atrofice apărute după acnee sau vărsat de vânt. Este ideal pentru a trata ridurile din jurul gurii (ridurile fumătorilor) și melasma rezistentă la alte preparate. Recomandăm o perioadă de 3-4 zile de recuperare din cauza descuamării accentuate. Dacă inițial pielea este ușor roșiatică, în următoarele zile veți resimți nevoia de hidratare a pielii cu creme emoliente pentru că aceasta dă senzația de strângere, urmând a se descuama în lambouri (scuame albe sau maronii, care reprezintă stratul de celule moarte ce se exfoliază treptat)", explică Irina Batîr, medic dermatolog.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

NOTEAZĂ: Măști pentru riduri adânci pe care le poți face acasă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies