Primele simptome de sarcină! Cum îți dai seama că ești gravidă

Primele simptome de sarcină! Cum îți dai seama că ești gravidă
Primele simptome de sarcină! Cum îți dai seama că ești gravidă

Se spune că fiecare femeie simte diferit că este însărcinată, însă ginecologii au găsit câteva simptome de sarcină generale.

 

Cum îți dai seama că ești gravidă înainte de a te duce la farmacie să cumperi popularul ”test de sarcină”? Ginecologii susțin că cele mai multe femei care își doresc să devină mame urmăresc cu atenție primele simptome de sarcină. Iar organismul ”se poate juca” de multe ori cu dorințele femeilor și poate da semne false.

Însă, primul simptom de sarcină, în cazul celor mai multe femei, este absența menstruației.

Astfel, în cazul  femeilor care au un ciclu menstrual lunar regulat, întârzierea menstruației este, de cele mai multe ori, un semn al sarcinii.

Primele simptome de sarcină! Când apar

Când apar primele semne ale sarcinii? Medicii spun că este posibil să te confrunți cu primele simptome în interval de o săptămână de la concepție. Acestea sunt reprezentate de crampe ușoare și spotting (observi pete pe lenjeria intimă).

Uneori câteva picături de sânge vaginal, într-o culoare mai deschisă decât de obicei (uneori chiar spre roz) poate fi unul din primele semne de sarcină.Specialiștii numesc aceasta sângerarea de implantare pentru că se întâmplă când ovulul fertilizat se implantează în peretele uterului, la aprximativ o saăptamână – două de la concepție.   

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Cât durează sarcina la femei? Cercetătotii demontează un mit!

Citeste si: Vezi când NU este recomandat să faci sex în timpul sarcinii! Aceasta este explicaţia medicilor!

Apoi, absența/întârzierea menstruației este urmată de o ușoară oboseală cauzată de creșterea nivelului hormonului progesteron. De asemenea, efectele comibate ale scăderii nivelului de glucoză în sânge, tensiunea arterial scăzută și creșterea producției de sânge, fac să te simți vlăguită.

Primele simptome de sarcină! De ce și când apar grețurile?

Sunt unele femei care au grețuri încă din primele săptămâni, iar acesta să fie chiar și primul indiciu care te duce cu gândul că ești gravidă. Deși se numesc ”grețuri matinale”, cel puțin în primele săptămâni de sarcină, acestea pot apărea oricând în timpul zilei și pot fi declanșate de la un miros mai mult sau mai puțin puternic, de la o mâncare sau pur și simplu de la…nimic! Specialiștii susțin că greța apare ca urmare a creșterii rapide a concentrației de estrogen și progestoren

care face ca stomacul să elimine mai lent alimentele.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tot în primele săptămâni, sânii devin mult mai sensibili la atingere, chiar dacă nu se măresc imediat, simți furnicături și uneori chiar durere la nivelul lor.

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Primele imagini cu Andra în costum de baie! Are sau nu cel mai frumos bust din showbiz? Tu ce zici?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies