Produsele de îngrijire care nu trebuie să îți lipsească iarna. Vei avea un ten perfect!

Produsele de îngrijire care nu trebuie să îți lipsească iarna. Vei avea un ten perfect!
Produsele de îngrijire care nu trebuie să îți lipsească iarna. Vei avea un ten perfect!

Produsele de îngrijire pentru ten trebuie adaptate în funcție de sezon. Iarna nu trebuie să-ți lipsească anumite cosmetice, pentru ca tenul să arate perfect.

Sezonul rece și-a intrat în drepturi, iar tenul este printre primele care are de suferit din această cauză. Dacă nu veți folosi produsele de îngrijire adecvate, s-ar putea să nu vă placă ceea ce vedeți în oglindă. Iată care sunt cosmeticele care nu trebuie să vă lipsească pe timp de iarnă. 

Ce produse folosim iarna pentru îngrijirea tenului

Pielea de pe față este extrem de sensibilă și este prima care reacționează la schimbările de temperatură.

Astfel, în sezonul rece tenul are nevoie de mai multă grijă din partea noastră, pentru a rămâne luminos și curat. 

Există câteva produse pe care trebuie să le folosiți iarna și nu veți mai avea probleme cu tenul. Iată care sunt acestea:

1. Loțiunea de curățare a tenului

Pentru a avea un ten frumos, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să curățați în profunzime pielea.

Nu folosiți săpun pentru ten, pentru că acesta îl va usca. Cumpărați-vă un lapte demachiant mai gras, pentru că iarna pielea are tendința de a se usca. Tenul trebuie curățat atât dimineața, când vă treziți, cât și seara, înainte de culcare. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

2. Cremele hidratante

În sezonul rece, pielea are nevoie de o hidratare suplimentară. Folosiți creme cât mai grase, mai ales dacă aveți tenul sensibil și știți că se usucă repede, de obicei. Citiți etichetele produselor pe care le cumpărați: o cremă eficientă va avea și factor de protecție solară. 

Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la cremele cu SPF 30. Mai mult, atunci când este zăpadă, puteți să vă protejați fața chiar și cu SPF 50, în special dacă aveți un ten cu probleme.

Apelați cu încredere și la uleiurile naturale. Cel de avocado și cel de migdale hrănesc tenul în profunzime, fără să-l încarce. 

3. Măștile de față hidratante

Cremele de față nu sunt suficiente în sezonul rece. Pe lângă acestea, ideal este să folosiți și măști cât mai hidratante. Cele care conțin avocado și ulei de măsline sunt perfecte. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Trucuri pentru o piele frumoasă iarna

Pe lângă produsele de îngrijire enumerate mai sus, mai sunt și câteva trucuri la care puteți apela, pentru ca pielea dumneavoastră să nu-și piardă strălucirea în sezonul rece. 

În primul rând, evitați să vă spălați cu apă fierbinte. Este valabil atât pentru pielea de pe față, cât și pentru cea de pe corp. Apa la temperaturi ridicate usucă foarte tare pielea și o deshidratează.

Știm că iarna, după ce ajungeți acasă, nu știți cum să faceți să vă încălziți mai repede, iar un duș fierbinte pare soluția ideală, dar gândiți-vă că pielea dumneavoastră va avea de suferit. 

Dacă obișnuiți să vă exfoliați tenul o dată la câteva zile, este bine să renunțați la acest procedeu pe timpul iernii. În cazul în care aveți un ten cu probleme, îl puteți exfolia o dată pe săptămână. 

Beți cât mai multă apă. Chiar dacă temperaturile sunt scăzute și este posibil să nu mai simțiți nevoia de a consuma lichide, nu renunțați la acest obicei. Apa ajută tenul și pielea, în general, să suporte mai bine frigul și vântul. 

Consumați alimente bogate în acizi grași omega-3. Aceștia vă hidratează pielea și o fac să arate curată, fără niciun fel de imperfecțiuni. Peștele gras și fructele oleaginoase reprezintă principalele surse care vă asigură astfel de acizi. 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies