Protecția solară - sfaturi de la experți

Protecția solară - sfaturi de la experți
Protecția solară - sfaturi de la experți

Pentru oricine este placut sa te asezi pe un sezlong savurand un cocktail, sa simti briza marii si, in tot acest timp, soarele sa iti mangaie pielea.

Protecția solară- sfaturi de la experți. Pentru oricine este placut sa te asezi pe un sezlong savurand un cocktail, sa simti briza marii si, in tot acest timp, soarele sa iti mangaie pielea. Si pielea ta alba usor usor devine aramie. Asta doar daca esti atenta si faci ceea ce trebuie, astfel incat sa te bronzezi fara pericole. Daca nu acorzi grija suficienta pentru protectia ta, te vei alege doar cu niste arsuri grave care pot necesita chiar si o saptamana de recuperare.

Parte din ingrijirea ta ar trebui sa fie obligatorii palaria de soare si crema cu factor de protectie ridicat. Si bineinteles, sticla de apa rece langa tine, pentru hidratare.

Protecția solară - sfaturi de la experți
Protecția solară - sfaturi de la experți[Sursa foto: PixaBay]

Efectele soarelui asupra pielii

Desi trebuie sa ne protejam de actiunea sa, soarele aduce si multe beneficii. Este o sursa de hrana pentru noi, alimentandu-ne cu vitamina D, care ne influenteaza ritmul circadian, cat si dispozitia si emotiile.

Expunerea prelungita si neprotejata insa reprezinta sursa a 80% dintre semnele vizibile de imbatranire a pielii, cat si sursa cresterii riscului de boli grave de piele, cum ar fi cancerul. In esenta, fotoimbatranirea pielii este rezultatul stresului oxidativ din radiatiile UV. Asadar, cum profitam de beneficiile soarelui, evitand in acelasi timp efectele sale negative?

Protecția solară - sfaturi de la experți
Protecția solară - sfaturi de la experți[Sursa foto: PixaBay]

Obiceiuri gresite pe care le avem acum

Nu folosim zilnic crema cu SPF

Fie ca este vara, fie ca este iarna, cat timp soarele se afla pe cer, pielea noastra este in pericol. Uneori ne bronzam si ne intrebam cum este posibil sa se fi intamplat asta, cand afara au fost doar nori? Nu te baza pe vremea de afara, gandeste ca razele ultraviolete ajung pe suprafata pamantului chiar si in circumstante la care tu nu te-ai gandit.

Cel mai simplu lucru pe care poti sa il faci este sa te dai cu crema de protectie de fiecare data cand iesi din casa, indiferent de cum arata vremea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Uitam sa reaplicam crema, in special dupa contactul cu apa

Crema de protectie solara trebuie aplicata la fiecare 2 ore, indiferent de activitatile intreprinse.

Pe langa asta, dupa ce am iesit din apa, trebuie neaparat sa o reaplicam, intrucat aceasta s-a scurs deja in apa.

Folosim crema cu protectie solara ca scuza pentru a face plaja

Doar pentru ca ne-am cremuit bine, asta nu inseamna ca noi ar trebui sa fim pe plaja la ora 14:00 in mijlocul lunii iulie, la 36 de grade. Aplicarea cremei nu este o scuza pentru noi sa ne expunem la soare in intervalele orare periculoase.

Protectia cremei este si ea limitata, nu este un produs care sa te ajute 100% si risti sa te arzi in continuare.

Ce putem face pentru a ne pastra sanatatea pielii

Acum ca ne-am lamurit de cat de importante sunt cremele, e timpul sa ne facem stoc acasa. Acest toc ar trebui sa includa évident crema de corp cu protectie pentru un bronz sanatos, crema speciala de fata, crema speciala de maini, cat si un balsam de buze hidratant.

Nu uita de fondul de ten cu factor de protectie solara, care este extrem de important in protejarea zilnica a pielii tale.

Atentie la obiceiurile de zi cu zi

Sanatatea pielii nu se intretine doar cu creme hidratante, creme de protectie solara si tratamente faciale. Stilul de viata joaca, de asemenea, un rol foarte important. O alimentatie corecta, bogata in vitamine, iti asigura ceea ce ai nevoie pentru o piele sanatoasa si radianta. Hidratarea corespunzatoare ajuta de asemenea la refacerea elasticitatii pielii. Somnul odihnitor si suficient ajuta la refacerea intregului organism la modul general in concluzie, iti va ajuta si la repararea pielii.

Utilizarea produselor antioxidante cu proprietati fotoprotectoare

Un antioxidant este o molecula care neutralizeaza radicalii liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule instabile daunatoare ce pot deteriora celulele sau chiar ADN-ul. Razele UV declanseaza o cascada de radicali liberi, din care rezulta inflamatia si stresul oxidativ. Exista insa anumiti antioxidanti despre care s-a demonstrat ca au calitati fotoprotectoare. Utilizarea acestora in alimentatie, cat si ca protectie a pielii prin aplicare directa, pot aduce imbunatatiri.

Citeste si: Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Mic ghid de frumusețe pentru femei. Este tot ce ai nevoie

Citeste si: Beneficii extraordinare ale protectiei solare organice

 

 

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies