Provincia canadiană Ontario, în stare de urgență! Numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească

provincia ontario carantina
provincia canadiană Ontario intră în carantină după ce numărul cazuri de COVID-19 a explodat

Ontario a declarat stare de urgență după ce locurile din spitale au devenit inexistente iar numărul cazurilor de COVID-19 a continuat să crească.

În provincia canadiană Ontario s-a declarat stare de urgență după ce COVID-19 a făcut din nou ravagii. Autoritățile le-au cerut oamenilor să fie vigilenți și să nu iasă din case decât dacă există urgențe sau trebuie să meargă la serviciu.

Provincia Ontario intră în carantină

Elevii din Windsor-Essex, Peel, Toronto, York și Hamilton nu vor ajunge în școli mai devreme de 10 februarie, dată fiind situația actuală. 

Citeste si: Vaccinul este obligatoriu! În ce țară s-a luat această măsură?

„Aceste noi restricții se adaugă celor existente și vizează limitarea deplăsărilor și reducerea numărului de contacte zilnice cu cei din afara familiei imediate. În plus, toate întreprinderile trebuie să se asigure că orice angajat care poate lucra de acasă face acest lucru”, conform unui comunicat de presă.

ontario covid 19
provincia Ontario a declarat stare de urgență după ce cazurile de COVID-19 au continuat să crească[Sursa foto: PixaBay]

Pe data de 12 ianuarie, în provincia Ontario au fost raportate 2.903 cazuri noi de COVID-19 dar și 41 de decese din pricina acestui virus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Conform scenariilor pentru această provincie, la jumătate lunii februarie, decesele ar putea ajunge la 100 pe zi dacă nu se vor lua măsuri suplimentare pentru combaterea răspândirii virusului.

De asemenea, spitalele din provincii ar fi arhipline.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID-19

În România, continuă campania de vaccinare anti-Covid-19.

Personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare. Fiecare când dorește să se vaccineze, poate face acest lucru, se înscrie. Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de peste 3.8 milioane, dacă adăugăm și pe cei cu boli cronice ajungem la 5 milioane, dacă vorbim de un procent de acceptare de 50%  ajungem undeva la 2,5 milioane.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț despre redeschiderea școlilor: "Școlile nu trebuiau să se închidă..."

covid ontario cazuri noi
Ontario se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Pentru persoanele care desfășoară activități esențiale programările le face angajatorul. Agenția europeană a validat pachetul de cele 6 doze. De mâine se reactualizează stocurile. În loc de cinci doze o să avem șase.

Campania a doua de vaccinare începe din data de 15, după ora trei.

Vor intra persoanele cu riscuri și persoanele care desfășoară activități esențiale. În zona de comunicare a campaniei putem să vă spunem că au fost 1 milion de vizitatori unici pe pagina oficială web a campaniei, iar pe Facebook peste 2 milioane de accesări”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

 

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Românii vor avea parte de beneficii dacă se vor vaccina anti-COVID-19. Ce spune Valeriu Gheorghiță?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies