Psihologia culorilor în decorarea casei: Cum să creați diferite stări de spirit cu ajutorul culorilor

psihologia culorilor in decorarea casei
Psihologia culorilor în decorarea casei

Modalitatea pe care o folosim pentru a ne decora casa, fie că este vorba despre culori sau despre mobilă, este foarte importantă. Însă știați cum puteți face asta?

Aflați din rândurile următoare, cum vă puteți decora casa, astfel încât să aveți o stare de spirit pe măsură, iar aceasta să nu vă afecteze într-un mod negativ.

 

Psihologia culorilor în decorarea casei

Culorile emit vibrații distincte care ne influențează emoțiile. Folosește-le astfel când decorezi. Roșu și portocaliu te încing și sunt îndrăznețe și energice.

Albastrul și verdele aduc un sentiment de relaxare și zen. Alegeți culorile care se potrivesc cu starea de spirit pe care o doriți în fiecare cameră. O sufragerie plină de culoare roșie pentru evenimente distractive Un dormitor albastru calm pentru un somn liniștit Deși pare mic, spațiul tău are un impact semnificativ asupra casei tale. Când alegeți mobilierul și decorul, luați în considerare puterea culorii. Psihologia culorilor te ajută să-ți faci casa să rezoneze cu spiritul tău.

Citește și: 8 moduri prin care poți refolosi hainele vechi. Nu renunța la articolele vestimentare preferate

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Psihologia culorilor în decorarea casei[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să te organizezi: 10 moduri de a te organiza serios în viață

Opțiuni prietenoase cu bugetul care stimulează starea de spirit

Acest truc  poate fi realizat chiar și cu mobilier ieftin. Luați niște pături sau perne ieftine și energizante galbene și portocalii. Pentru a vă purifica mintea, cumpărați plante verzi ieftine. Dacă ești viclean, pictează un perete în albastru rece sau galben vesel. În plus, lucrările de artă de bricolaj cu culori distractive fac lucrurile mai bune.

Este vorba despre alegerea unor note de culoare vesele. Aduce viață și optimism fără a afecta bugetul. Un loc de locuit liniștit nu ar trebui să fie costisitor. Vă puteți înconjura cu nuanțe care vă îmbunătățesc starea de spirit dacă faceți alegeri inteligente și economice.

idei de decor pentru casa
Psihologia culorilor în decorarea casei[Sursa foto: freepik]

Alegerea culorii potrivite pentru fiecare cameră

  • Dacă vrei să te relaxezi și să te distrezi, folosește camera ta de zi. Portocaliul cald, galbenul și maro sunt culorile care inspiră energie și îi fac pe oameni să se simtă bine.
  • Culorile calmante, cum ar fi levănțica și albastrul moale, sunt ideale pentru dormitoarele lor. Amânarea este sinonimă cu tonurile reci.
  • Bucătăriile sunt locuri vibrante pentru a găti și a aduna. Pentru a face ca energia să curgă, adăugați stimulator roșu și portocaliu.
  • Băile ar trebui să se asemăne cu spa-urile private. Pentru a construi un loc de îngrijire de sine, alegeți albastru-verde.

decor casa
Psihologia culorilor în decorarea casei[Sursa foto: freepik]

Citește și: Se zice sau nu „La mulți ani!” la data de 8 septembrie 2024? Este celebrată Nașterea Maicii Domnului- kanald.ro

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba- stirilekanald.ro

Integrarea mobilierului cu schema ta de culori

Gândiți-vă la modul în care culorile se vor potrivi cu designul general  atunci când cumpărați mobilier.

Ca totul să fie frumos, adăugați mobilier colorat dacă pereții sunt neutri. Pereții neutri pot fi făcuți cu albastru strălucitor și roșu. Cu toate acestea, ar trebui să alegeți mobilier cu nuanțe mai neutre dacă pereții tăi au deja multă culoare, deoarece o utilizare excesivă a culori puternice ar putea fi haotică. Este ca și cum culorile ar fi în armonie între ele. Lucrurile se amestecă și se potrivesc pentru a păstra un echilibru viu.
În timp ce alegeți piesele, țineți cont de jocul de culori. Un spațiu are un sentiment de scop și lustruit datorită unei palete bine organizate.

psihologia culorilor
Psihologia culorilor în decorarea casei[Sursa foto: freepik]

Echilibrarea culorii și funcționalității

Când vine vorba de decorare, este esențial să găsiți un echilibru între ceea ce funcționează bine și ceea ce arată bine. Deși mobilierul ar trebui să fie atrăgător, trebuie să fie și util. Nu cumpărați doar o canapea colorată doar pentru că este colorată. După ce ați văzut mult film pe noapte, asigurați-vă că este suficient de confortabil. De asemenea, scaunele de luat masa se pot potrivi cu paleta ta de culori, dar pentru cinele plăcute în familie, spatele trebuie să aibă sprijin adecvat. Deși aspectul este important, mobilierul care vă va ajuta să vă îndepliniți cerințele de zi cu zi este la fel de important. Find piese care nu numai că arată grozav, dar și funcționează grozav.

cum sa iti decorezi casa
Psihologia culorilor în decorarea casei[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Sfaturi interesante pentru a-ți decora casa visurilor tale

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

Cine este sporitvul de 23 de ani care a fost rănit în urma unui jaf: ”Cei doi s-au încăierat”

VIDEO Oana Radu, amintiri crunte din perioada în care iubitul ei a suferit un accident sfâșietor. “A fost un șoc, a fost groaznic. Eram în stare să prefer viața lui decât cea a mamei mele.”

Horoscop pentru ziua de miercuri, 4 septembrie 2024: Nativii încep să se pună pe picioare

Mort la 39 de ani! 'Un erou pentru noi toți' - BREAKING NEWS


Cookies