Pui la cuptor cu cartofi. O rețetă potrivită pentru o duminică în familie!

retete pentru cina

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul la cuptor cu cartofi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pui la cuptor cu cartofi.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos pui la cuptor cu cartofi, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Pui la cuptor cu cartofi 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

retete cu preparate pui
Pui la cuptor cu cartofi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Frișca de casă perfectă. Dezvăluirea ingredientului secret și trucul pentru o textură spumoasă și aromă delicioasă

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

pui la cuptor
Pui la cuptor cu cartofi[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  • 1 pui întreg
  • 1,5 kg cartofi 
  • 4 crenguțe de rozmarin 
  • 100 g de unt  
  • 1 linguriță de salvie 
  • 7 căței de usturoi 
  • 1 lingura de dare 
  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat 
  • 150 ml de ulei de măsline 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este

utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

pui si cartofi la cuptor
Pui la cuptor cu cartofi[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem este să îndepărtăm coaja de usturoi de la toți cățeii de usturoi și îi punem într-un bol mai mic pentru a-i pisa.
    Apoi, adăugăm puțină salvie, rozmarin mărunțit în prealabil, o lingură de sare, piper negru măcinat și trei linguri de ulei de măsline. Toate aceste ingrediente trebuie să fie amestecate foarte bine. 
  2. Odată ce a mai stat puțin deoparte, tot ce trebuie să facem este să ungem puiul cu acest amestec după ce l-am spălat bine, în prealabil, apoi îl acoperim cu folie alimentară și îl punem la rece să se marineze pentru cel puțin 2-3 ore. 
  3. Între timp, vom pregăti și cartofii, pentru a-i avea gata, în momentul în care ne apucăm de gătit rețeta. Prin urmare, se taie cartofii de coajă și se adaugă ulei de măsline, sare, piper negru măcinat și rozmarin. Puteți alege cartofi mai mari sau mai mici pentru această rețetă, în funcție de preferințe, pentru că îi vom tăia ulterior în felii mai groase.
  4. După acest interval de timp, scoatem puiul din frigider și îl ungem cu unt, îl punem într-o tavă pe o foaie de copt și îi legăm picioarele cu ață alimentară. Acum aranjăm și cartofii pregătiți, direct în tavă, pe lângă pui. Am acoperit totul cu folie de aluminiu și am pus tava la cuptor pentru o ora, la o temperatura de 220 de grade Celsius. Luăm apoi folia de aluminiu și lăsăm totul să se rumenească pentru încă 30 de minute. Stropiți ocazional carnea cu sosul din tavă. 
  5. Atunci când carnea s-a rumenit frumos, este gata și rețeta, motiv pentru care vom putea scoate tava din cuptor, ulterior și cartofii, dar și puiul întreg din tavă, așteptăm să se mai răcească puțin, iar apoi se servește cald cu verdeață deasupra, în funcție de preferințe, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

retete de platouri
Pui la cuptor cu cartofi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Prăjitură Cabană. Fulgii de cocos îi va adăuga un gust de sărbătoare!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies