Puiul la cuptor cu cartofi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pui la cuptor cu cartofi.
Rețetă de Pui la cuptor cu cartofi
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 1 pui întreg
- 1,5 kg cartofi
- 4 crenguțe de rozmarin
- 100 g de unt
- 1 linguriță de salvie
- 7 căței de usturoi
- 1 lingura de dare
- o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
- 150 ml de ulei de măsline
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este
Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem este să îndepărtăm coaja de usturoi de la toți cățeii de usturoi și îi punem într-un bol mai mic pentru a-i pisa.
- Odată ce a mai stat puțin deoparte, tot ce trebuie să facem este să ungem puiul cu acest amestec după ce l-am spălat bine, în prealabil, apoi îl acoperim cu folie alimentară și îl punem la rece să se marineze pentru cel puțin 2-3 ore.
- Între timp, vom pregăti și cartofii, pentru a-i avea gata, în momentul în care ne apucăm de gătit rețeta. Prin urmare, se taie cartofii de coajă și se adaugă ulei de măsline, sare, piper negru măcinat și rozmarin. Puteți alege cartofi mai mari sau mai mici pentru această rețetă, în funcție de preferințe, pentru că îi vom tăia ulterior în felii mai groase.
- După acest interval de timp, scoatem puiul din frigider și îl ungem cu unt, îl punem într-o tavă pe o foaie de copt și îi legăm picioarele cu ață alimentară. Acum aranjăm și cartofii pregătiți, direct în tavă, pe lângă pui. Am acoperit totul cu folie de aluminiu și am pus tava la cuptor pentru o ora, la o temperatura de 220 de grade Celsius. Luăm apoi folia de aluminiu și lăsăm totul să se rumenească pentru încă 30 de minute. Stropiți ocazional carnea cu sosul din tavă.
- Atunci când carnea s-a rumenit frumos, este gata și rețeta, motiv pentru care vom putea scoate tava din cuptor, ulterior și cartofii, dar și puiul întreg din tavă, așteptăm să se mai răcească puțin, iar apoi se servește cald cu verdeață deasupra, în funcție de preferințe, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.