Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!
Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

Tarta crumble cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Ghid detaliat pentru a prepara acasă o tartă crumble cu mere care să cucerească orice papila gustativă. Vom explora pașii de pregătire a aluatului fraged, umplut cu mere coapte și aromate, și vom dezvălui secretul pentru un crumble perfect crocant care completează perfect dulceața fructelor.

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă crumble cu mere.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă crumble cu mere, preparată așa cum se cuvine. 

Rețetă de tartă crumble cu mere 

Rețeta delicioasă, absolut minunată, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: Tarte cu mere și frișcă. O nouă idee de rețetă, pentru momentele în care nu ai ce face cu merele din casă!

Citește și: Plăcintă cu mere rase. O altă modalitate de a prepara plăcinta tradițională!

Timp de preparare – o ora 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total – 2 ore  

Desertul este pentru 6 persoane 

Ingrediente – Tartă Crumble cu mere 

Ingrediente pentru aluat 

  • 300 g făină 
  • 4 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei 
  • 100 g unt, la temperatura camerei 
  • 150 g zahăr brun 
  • Un praf de sare 

Ingrediente pentru umplutură  

  • 1 kg de mere 
  • 4 linguri de zahăr 
  • Un praf de scorțișoară 
  • 150 ml apă 
  • O linguriță de zeamă de lămâie 

Ingrediente pentru crumble 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 100 g unt, la temperatura cameei 
  • 100 g zahăr granulat 
  • 100 g migdale măcinate 
  • 100 g făină 
  • Un sfert de linguriță de scorțișoară 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

 

Mod de preparare- tartă crumble cu mere 

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tartă crumble cu mere, este să începem prin a repara aluatul. Așadar, trebuie menționat faptul că untul trebuie scos cu 10 minute din frigider, înainte de preparare, pentru ca ulterior să îl batem cu mixerul până se omogenizează cu zahărul.
    Odată omogenizate aceste ingrediente, vom adăuga și gălbenușurile, făina și sarea. După ce le-am mai amestecat, vom pune întreaga compoziție în robotul de bucătărie, pentru a-l lega.  
  2. Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă, cu pereții detașabili, pe care o vom unge cu puțin unt și în care vom presăra și puțină făină. În tavă vom așeza aluatul, iar cu ajutorul palmei, îl vom întinde și înțepa cu furculița din loc în loc, pentru ca ulterior să îl punem în frigider, timp de aproximativ 30 de minute. 
  3. În acest interval de timp, ne vom ocupa de umplutură, motiv pentru care, vom curăța merele și le vom tăia în cubulețe de dimensiuni mai mici sau potrivite, pentru ca ulterior să le punem într-o tigaie de dimensiuni mai mari, alături de zahăr, scorțișoară, zeamă de lămâie și apă. Lăsăm merele să se înmoaie, până când tot lichidul va scădea, iar apoi le dăm deoparte. 
  4. A venit timpul să pregătim crumble-ul. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom punem făina, scorțișoara, migdalele, zahărul, ingrediente pe care le vom mixa, până în momentul în care migdalele se mărunțesc. Abia apoi vom adăuga și untul rece, pe care îl vom mai mixa, până va avea o textură nisipoasă, moment în care ne oprim și dăm conținutul la frigider. 
  5. În continuare, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius, moment în care vom lua tarta de la frigider, vom așeza merele în ea și vom adăuga și crumble-ul peste. Tava se va introduce la cuptor, timp de aproximativ o oră sau până când începe să se rumenească deasupra. 
  6. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și desertul din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Clafoutis cu vișine. Numai bună pentru acest sezon!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies