Pui prăjit cu ciuperci, broccoli și ardei gras. Ideal pentru un prânz nutritiv, la birou sau acasă!

retete de gustare

Pui prăjit cu ciuperci, broccoli și ardei gras

Pui prăjit cu ciuperci, broccoli și ardei gras, o rețetă ideală pentru diete sănătoase. Include proteine slabe și o mulțime de legume, fiind o alegere bună pentru mesele dintr-un plan alimentar echilibrat.

Puiul prăjit cu ciuperci, broccoli și ardei gras este o rețetă versatilă și delicioasă, ideală pentru o masă sănătoasă și echilibrată. Într-un wok sau într-o tigaie mare, bucățile suculente de pui sunt gătite la perfecție, fiind bine marinate într-un amestec de sosuri.

Acest proces de marinare conferă puiului o aromă profundă și un gust deosebit. Legumele proaspete și crocante sunt adăugate într-o combinație de culori și texturi. Sosul se îngroașă ușor, legând toate ingredientele într-o glazură densă și savuroasă. Puiul și legumele sunt acoperite uniform cu acest sos, oferind cu fiecare mușcătură o explozie de arome. Acest preparat poate fi servit peste orez fiert sau tăiței de orez, adăugând o bază moale care completează perfect gustul intens.
Poți presăra semințe de susan sau ceapă verde deasupra.

Citește și: Rețeta de chiftele de post, pregătite cu hrișcă, a părintelui Mina: „Dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor.”

retete de pui
Pui prăjit cu ciuperci, broccoli și ardei gras[Sursa foto: freepik]

Citește și: Desert cu mousse de ciocolată și biscuiți. „Este atât de aerat și miroase foarte bine.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru marinada puiului
- 500 g de piept de pui, tăiat în bucăți mici
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de ulei de susan, opțional
- 1 lingură de vin alb sec
- 1 lingură de miere sau zahăr brun
- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
- 2 căței de usturoi, zdrobiți

Ingrediente pentru stir fry
- 1 lingură de ulei de arahide sau ulei vegetal
- 1 broccoli mic, tăiat în buchețele mici
- 200 g de ciuperci, tăiate felii subțiri
- 1 ardei gras roșu, tăiat în fâșii subțiri
- 1 ardei gras galben, tăiat în fâșii subțiri
- 1 morcov mic, curățat și tăiat în fâșii subțiri, opțional
- 1 ceapă mică, tăiată julien, opțional
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de sos de stridii, opțional
- 1 lingură de amidon

de porumb, opțional
- 1/2 cană de apă sau supă de pui
- 1/2 linguriță de piper negru măcinat
- 1/2 linguriță de zahăr, opțional

pui prajit cu ciuperci broccoli si ardei gras
Pui prăjit cu ciuperci, broccoli și ardei gras[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare ingrediente

  1. Într-un bol mare, amestecă sosul de soia, uleiul de susan, vinul de orez, mierea, ghimbirul ras și usturoiul zdrobit.
    Adaugă bucățile de pui în bol și amestecă bine pentru a acoperi uniform puiul cu marinada. Acoperă bolul și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute, ideal 1-2 ore, pentru a se îmbină aromele.
  2. Între timp, pregătește legumele: taie broccoli în buchețele mici, feliază ciupercile, taie ardeii în fâșii și morcovul în fâșii subțiri, dacă folosești ceapă, taie-o julien. Pregătește orezul sau tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dacă dorești să servești stir fry-ul cu acestea.

Mod de preparare stir fry

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

  1. Încălzește uleiul de arahide într-o tigaie mare sau wok la foc mediu-mare. Adaugă bucățile de pui marinate și gătește-le timp de 4-5 minute sau până când sunt complet gătite și ușor rumenite. Scoate puiul din tigaie și pune-l deoparte.
  2. În aceeași tigaie, adaugă puțin mai mult ulei dacă este necesar și pune legumele, broccoli, ciuperci, ardei, morcov și ceapă, dacă le folosești. Sotează legumele timp de 4-5 minute sau până când devin ușor crocante și sunt gătite, dar încă ferme. Amestecă frecvent pentru a preveni arderea.
  3. Întoarce puiul în tigaie cu legumele. Într-un bol mic, amestecă sosul de soia, sosul de stridii, dacă folosești, amidonul de porumb, diluat în apă sau supă și piperul negru. Toarnă amestecul de sos peste pui și legume și amestecă bine. Gătește încă 2-3 minute până când sosul se îngroașă și acoperă uniform puiul și legumele. Ajustează gustul cu zahăr dacă este necesar.

Servire

  1. Servește stir fry-ul fierbinte, cu orez fiert sau tăiței de orez, dacă dorești. Decorează cu câteva semințe de susan sau ceapă verde tocate, dacă preferi.

retete cu preparate pui
Pui prăjit cu ciuperci, broccoli și ardei gras[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Ardei umpluți. Prepararea lor poate deveni o activitate de familie!, pentru un preparat clasic și delicios, în care ardeii grași sunt umpluți cu un amestec savuros de carne tocată, orez, legume și condimente. După umplere, ardeii sunt coaceți până devin fragezi și sunt acoperiți cu un sos de roșii aromat. Rezultatul este un fel de mâncare consistent, cu un echilibru perfect între gustul dulce al ardeilor și umplutura picantă și hrănitoare. Pot fi serviți ca fel principal la prânz sau cină, fiind o opțiune îndrăgită în bucătăria internațională.

retete pentru cina
Pui prăjit cu ciuperci, broccoli și ardei gras[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Desert cu mousse de ciocolată și biscuiți. „Este atât de aerat și miroase foarte bine.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies