Pui teriyaki cu legume a devenit mâncarea preferată a multora dintre noi în ultima vreme. Pe lângă faptul că este o reţetă uşoară şi gata în mai puţin de jumătate de oră, este şi un preparat extrem de versatil şi delicios.
Pui teriyaki cu legume
Ingrediente pentru 4-6 porţii:
900g de piept de pui, tăiat bucăţele;
450g broccoli proaspăt;
2 căţei de usturoi;
4-5 morcovi feliaţi;
boabe de piper (opţional);
2 linguriţe de ulei de măsline;
Citeste si: Penne cu pui Alfredo – alegere ideală pentru o cină rapidă, sățioasă și delicioasă, pentru întreaga familie
Citeste si: Stromboli. Gustarea care a cucerit lumea, inventata in 1950
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pui teriyaki cu legume
Ingrediente pentru sos teriyaki:
2 linguriţe de ghimbir;
80ml sos de soia, fără gluten;
80ml apă rece;
3-4 linguriţe de pudră de amidon de porumb;
4 linguriţe de miere.
Citeste si: Cel mai potrivit desert pentru Valentine's Day! Fa-ti clatite in forma de inimioara
Citeste si: Salată de ouă și mărar. Gustul dumnezeiesc pe care nu il poti uita
Pui teriyaki cu legume Mod de preparare:
Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru sosul teriyaki. Într-o tigaie de mici dimensiuni, pusă la foc mediu, încinge sosul până se subţiază şi amestecă ocazional, undeva la 5 minute. Lasă sosul la răcit. Într-o altă tigaie, tot la foc mediu, adaugă uleiul de măsline, adaugă puiul şi morcovii şi lasă-le la gătit timp de 6-8 minute, până se înmoaie.
Amestecă din când în când. Adaugă usturoiul şi lasă-l la gătit încă un minut. În timp ce se găteşte puiul, adaugă broccoli, lasă-l să se facă, iar apoi adaugă sosul teriyaki şi lasă-l încă 1-2 minute. Amestecă până se combină perfect toate alimentele.Citeste si: Cea mai bună rețeta de lasagna din lume. Și tu poți să o faci
Citeste si: Tartă de cartofi la tigaie, rapidă si delicioasă
sursa: csid.ro