Cristina Șișcanu a explicat, pas cu pas, cum pregătește mămăliga în straturi.
Nu există zi pentru Cristina Șișcanu să nu să afle în bucătărie, iar atunci când soțul ei are o anumită poftă, prezentatoarea TV nu ezită să îi gătească mâncarea preferată, indiferent de ora târzie.
„Mămăliga nu este nici prea tare, nici prea moale.” Cum face Cristina Șișcanu mămăliga în straturi
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cristina Șișcanu a pregătit, de această dată, mămăligă în straturi, pentru care a folosit trei tipuri de brânză, brânză de oi, o cutie de brânză mai zemoasă, dar și cașcaval ras, care va fi un deliciu
„Punem apa la fiert, apoi mălaiul. Amestecăm bine, bine. Pun mai multe tipuri de brânză, ou, să fac cât mai multe straturi, dar și unt. Ungem tava cu unt. Punem un strat de mămăligă. Mămăliga nu este nici prea tare, nici prea moale. O să dăm la cuptor. Am două tipuri de brânză. Brânză de oi și o brânză care se topește, apoi punem ouă. Brânza aceasta de oi e sărată, așa că nu punem multă și nici nu am pus multă sare în apa în care a fiert mămăliga. Am găsit și brânza asta la cutie, o punem și pe asta, e mai zemoasă, nu e uscată. Apoi punem, din nou, un strat de mămăligă.”, a povestit Cristina Șișcanu.
„Facem trei adâncituri, iar în aceste adâncituri punem trei ouă.” Cât trebuie să stea la cuptor mămăliga în straturi
După ce toate straturile de mămăligă cu brânză au fost așezate în tavă, Cristina Șișcanu face câteva adâncituri în mămăligă, unde pune ouăle, deasupra, pe ultimul strat. Toată tava va sta la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade.
„Punem deasupra brânza de oaie, să echilibreze gustul între sărat și nesărat și mai pun deasupra acest mix de cașcaval ras, care, atunci când se va încălzi, se va topi și va fi foarte gustos. Ce bine arată. Mai punem un strat de mămăligă, ultimul. Și acum, cu dosul lingurii, facem trei adâncituri, iar în aceste adâncituri punem trei ouă. Mai pun un pic de cașcaval ras deasupra și dăm la cuptor, la 190 de grade, vreo 20 de minute.