Raceala la ovare, mit sau realitate?

Raceala la ovare, mit sau realitate?
Raceala la ovare, mit sau realitate?

Sigur ai auzit femei care spun ca au racit la ovare. Poate chiar tie ti s-a intamplat.

Ei bine, doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, ne spune care este in realitate povestea racelii la ovare.

Anexita, asa cum este cunoscuta in termeni medicali asa-numita raceala la ovare, este, de fapt, o inflamatie sau o infectie localizata la nivelul aparatului genital. Inainte da, este adevarat, se credea ca este vorba despre o raceala, dar, in timp, s-a dovedit ca frigul nu face decat sa accentueze simptomele, insa nu el este cel care provoaca raul initial.

Anexita- o afectiune des intalnita

Anexita este o afectiune destul de des intalnita in randul femeilor, asta si pentru ca, in multe dintre cazuri nu este tratata cauza adevarata a acestei patologii. Ce inseamna asta?

Unele femei considera ca simptomele sunt cele ale unei raceli si folosesc automedicatia, pentru a se vindeca. Nu se vindeca, de fapt, nu fac decat sa amane tratatea cu adevarat a cauzei.

Chiar daca pentru o vreme dispar simptomele, acest lucru nu inseamna ca s-a si produs vindecarea, atata vreme cat tratamentul este necorespunzator.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ce se intampla daca nu tratezi anexita?

Tratamentul pe care trebuie sa il urmeze la indicatiile medicului specialist se da in functie de tipul anexitei: daca este de natura inflamatorie, se trateaza cu antiinflamatorii, iar daca este produsa de o bacterie, cu antibiotice.

Cea mai grava consecinta pe care o poate avea anexita netratata corespunzator este infertilitatea. Din pricina anexitelor repetate, trompele uterine se pot infunda, lucru care poate duce la imposibilitatea obtinerii unei sarcini pe cale naturala.

La anexite repetate sunt predispuse persoanele care au o flora bacteriana deficitara si care, implicit, nu poate lupta cu infectiile. De asemenea, persoanele care au o imunitate mai scazuta a organismului sau cele care au contacte neprotejate cu parteneri multipli.



Singura metoda de diagnostic corect este controlul regulat la medicul specialist, care isi poate da seama despre ce este vorba si care poate institui tratamentul corect.

Cistita sau anexita?

Pentru ca, uneori, simptomele sunt asemanatoare (dureri la nivelul abdomenului inferior, dureri de spate, disconfort la urinare, sangerari), anexita poate fi confundata cu cistita.

Cistita este insa o infectie a tractului urinar, pe cand anexita este o infectie sau o inflamatie a aparatului genital.

Anexita este tratata de medicul ginecolog, pe cand cistita, de medicul urolog. Uneori, este necesara o vizita la ambii medici, pentru a vedea exact despre ce este vorba si pentru a avea parte de un diagnostic corect.

Diagnosticul fara echivoc al anexitei este pus cu ajutorul analizei secretiilor si culturilor colului uterin.

Retineti asadar: frigul nu face decat sa accentuze simptomele anexitei, nu el este cel care declanseaza boala, prin urmare, raceala la ovare nu exista.


Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

VIDEO Motivul pentru care Gagea nu este de acord cu prietenia dintre Alexandra și Roberta. „Mi se pare că se cam folosește de tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies