Răceala şi gripa în primul an de viaţă al bebeluşului

Răceala şi gripa în primul an de viaţă al bebeluşului
Răceala şi gripa în primul an de viaţă al bebeluşului

Nici nu s-a dezmeticit bine nou-nascutul tau si nu s-a adaptat la lumea extrauterina ca nu trece mult si sezonul geros isi pune amprenta asupra sanatatii lui.

Pana la varsta de 1 an, copiii fac intre 6 si 8 infectii ale sistemului respirator superior. Desi sunt primele raceli si gripe dintr-un sir lung de afectiuni respiratorii sezoniere de care va suferi de-a lungul vietii, are cateva conditii si reguli esentiale de respectat la aceasta varsta!

Desi bebelusul tau preia o parte din imunitatea necesara impotriva unor virusuri de la tine la nastere si din alaptat, organismul lui nu e suficient de puternic pentru a face fata unor afectiuni ale sistemului respirator superior.

Citeste si: Greșeli pe care le fac proaspetele mămici atunci când incearcă să slăbească

Statisticile arata ca in primul an de viata copiii fac aproximativ 8 viroze respiratorii. Exista si o parte buna a acestui aspect, pentru ca forteaza sistemul imunitar sa functioneze de unul singur si sa lupte impotriva lor fortificandu-se.

Raceala la bebelusi

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Primele raceli ale bebelusului debuteaza incet si dureaza aproximativ 9 zile care se impart in 3 cicluri:
Primele 3 zile de raceala (debutul si simptomele)

In primele 3 zile, bebelusul este contagios si incep sa apara treptat simptomele:

- este mai molesit decat de obicei;

Citeste si: Studiu: fratele cel mic este cel mai prietenos si mai haios

- are un apetit alimentar scazut;

- posibila febra (daca micutul tau are sub 3 luni si peste 38 de grade Celsius axilar (adica 38,5 intrarectal) este necesar sa mergi de urgenta cu micutul la medic, deoarece la aceasta varsta febra poate fi semnul altei infectii, mai periculoase);

- in a 2-a sau a 3-a zi vei observa ca incepe sa ii curga si nasucul, ceea ce inseamna ca sistemul imunitar al copilului incepe sa lupte cu afectiunea; in acest stadiu mucusul nazal este clar, curat si apos si curge constant.

Citeste continuarea pe copilul.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ai un copil plangacios? Iata cum il dezveti

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies