Nici nu s-a dezmeticit bine nou-nascutul tau si nu s-a adaptat la lumea extrauterina ca nu trece mult si sezonul geros isi pune amprenta asupra sanatatii lui.
Pana la varsta de 1 an, copiii fac intre 6 si 8 infectii ale sistemului respirator superior. Desi sunt primele raceli si gripe dintr-un sir lung de afectiuni respiratorii sezoniere de care va suferi de-a lungul vietii, are cateva conditii si reguli esentiale de respectat la aceasta varsta!
Desi bebelusul tau preia o parte din imunitatea necesara impotriva unor virusuri de la tine la nastere si din alaptat, organismul lui nu e suficient de puternic pentru a face fata unor afectiuni ale sistemului respirator superior.
Citeste si: Greșeli pe care le fac proaspetele mămici atunci când incearcă să slăbească
Statisticile arata ca in primul an de viata copiii fac aproximativ 8 viroze respiratorii. Exista si o parte buna a acestui aspect, pentru ca forteaza sistemul imunitar sa functioneze de unul singur si sa lupte impotriva lor fortificandu-se.
Raceala la bebelusi
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Primele raceli ale bebelusului debuteaza incet si dureaza aproximativ 9 zile care se impart in 3 cicluri:
Primele 3 zile de raceala (debutul si simptomele)
In primele 3 zile, bebelusul este contagios si incep sa apara treptat simptomele:
- este mai molesit decat de obicei;
Citeste si: Studiu: fratele cel mic este cel mai prietenos si mai haios
- are un apetit alimentar scazut;
- posibila febra (daca micutul tau are sub 3 luni si peste 38 de grade Celsius axilar (adica 38,5 intrarectal) este necesar sa mergi de urgenta cu micutul la medic, deoarece la aceasta varsta febra poate fi semnul altei infectii, mai periculoase);
- in a 2-a sau a 3-a zi vei observa ca incepe sa ii curga si nasucul, ceea ce inseamna ca sistemul imunitar al copilului incepe sa lupte cu afectiunea; in acest stadiu mucusul nazal este clar, curat si apos si curge constant.
Citeste continuarea pe copilul.ro