Raed Arafat, anunț pentru toți românii: Se suspendă intervențiile chirurgicale și internările care nu reprezintă urgențe

Raed Arafat, anunț pentru toți românii: Se suspendă intervențiile chirurgicale și internările care nu reprezintă urgențe
Raed Arafat, anunț pentru toți românii: Se suspendă intervențiile chirurgicale și internările care nu reprezintă urgențe

Oficialul a făcut un nou anunț în contextul creșterii cazurilor de Covid-19 la nivel național! Unitățile sanitare publice din țară suspendă intervențiile chirurgicale!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat luni seară, după ședința de Guvern, că toate unitățile sanitare publice din România vor suspenda internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a venit în urma creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

Citeste si: Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă! Restricțiile în localitățile unde incidența a trecut de 6 la mia de locuitori

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”,  a spus Raed Arafat în cadrul unei emisiuni televizate, după ședința de Guvern.

Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile!
Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Care sunt excepțiile

Mai mult, șeful DSU a precizat că se vor face câteva excepții. Măsură nu va implica urgențele, femeile însărcinate care necesită controale obligatorii sau pacienții cu afecțiuni oncologice cronice:  „Prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

Citeste si: Se scumpesc hainele din bumbac! Motivele pentru care prețul materiei prime crește

De asemenea, oficialul spune că fiecare medic de specialitate va trebui să menționeze în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor.

„Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă”, a mai explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Managerii unităţilor publice cu paturi vor distribui personalul care devine disponibil către structurile ce tratează pacienţii infectați cu noul coronavirus.

Măsura anunțată de acesta va intra în vigoare după ce Ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Trucuri pentru dinți albi și un zâmbet de Hollywood

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Psihologii au dezvăluit: adevăruri care determină cât va dura o relație

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies