Raed Arafat, anunț de ultim moment despre vaccinul pentru coronavirus

raed-arafat-anunt-vaccin-pentru-coronavirus
raed-arafat-anunt-vaccin-pentru-coronavirus

Raed Arafat a realizat un anunț de ultim moment despre vaccinul contra noului coronavirus, precizând inclusiv momentul apariției acestuia pe piață.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a discutat despre vaccinul contra noului coronavirus, explicând că până la apariția acestuia pe piață, autoritățile trebuie să fie pregătite pentru a continua lupta anti COVID-19, indiferent de situațiile care pot apărea pe parcurs.

Citeste si: Răsturnare de situație! Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul

De asemenea, printre precizările realizate de DSU se numără și cea care relevă că apariția vaccinului nu va stopa imediat pandemia, ci că este nevoie de un număr colosal de doze, care să oprească treptat răspândirea.

”Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea,” a declarat Raed Arafat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Raed Arafat, despre vaccinul contra noului coronavirus

Totodată, secretarul de stat a explicat că România se numără pe lista țărilor care au comandat dozele viitorului vaccin și că este importantă, dacă nu chiar vitală, vaccinarea în număr cât mai mare, mai ales în rândul bătrânilor sau a persoanelor care suferă și de alte afecțiuni.

Citeste si: Regulile noi pentru pacienții vindecați de coronavirus care vor să doneze plasmă

raed-arafat-anunt-vaccin-pentru-coronavirus
raed-arafat-anunt-vaccin-pentru-coronavirus

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici.

Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere,” a mai spus Raed Arafat, referitor la vaccinul contra noului coronavirus.

Citeste si: Masca, obligatorie la mare! Când va scădea numărul de cazuri de infectări, potrivit specialiștilor?



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Organizația Mondială a Sănătății, anunț sumbru despre pandemia de coronavirus!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies