Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: „Este realitatea...”

Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus
Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus

Raed Arafat a lansat un avertisment extrem de sumbru despre pandemia de coronavirus, pandemie pe care românii au uitat-o deja, deși se manifestă în forță.

Raed Arafat a realizat un avertisment sumbru, în ceea ce privește pandemia de coronavirus și modul în care aceasta se manifestă în plan local, în țara noastră. Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus va crește în același ritm alarmant, medicii vor ajunge în situația dramatică de a decide ce pacienți trăiesc și ce pacienți nu. „Sună extrem de cinic, dar este realitatea,” a completat secretarul de stat Raed Arafat.

Citeste si: Cercetătorii au făcut noi descoperiri despre COVID-19! Această boală atacă aproape toate organele...

Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus
Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus

Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: cazurile cresc într-un ritm alarmant

Totodată, secretarul de stat le-a transmis celor care nu cred în COVID-19 că sunt așteptați la spital, acolo unde pacienții sunt tratați în funcție de „primul venit, primul servit!”.

Raed Arafat este de părere că ritmul de creștere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus este îngrijorător, mai ales că România înregistrează în prezent mai bine de șase mii de cazuri active de COVID-19.

Citeste si: Arafat: „Nu că românii s-au relaxat, dar o parte au devenit neglijenţi şi nu mai respectă regulile de bază”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus
Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus

„Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat. Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită.

Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase ,” a dezvăluit Raed Arafat, șeful DSU.

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu.

Sună extrem de cinic dar este realitatea,” a mai spus secretarul de stat.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre numărul infectaților. Profesorul trage un semnal de alarmă: „România se află pe locul 3”

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus
Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus

Raed Arafat: România poate ajunge într-o situație dramatică

„Este realitatea, asta s-a întâmplat în alte țări, doriți să vă mințim, să spunem că nu e așa? Să ascultăm pe unul și altul, că asta e o situație simplă? La un moment, Italia exact în situația asta a fost. În spitale nu mai aveau cum să ventileze. De ce am uitat pe cei care vorbeau cum ventilau doi bolnavi cu un singur ventilator?

Din cauza lipsurilor de echipamente, pentru că numărul pacienților a venit în grupuri mari și n-au putut să facă față. Colegii care au fost în Italia pot să vă spună. România a evitat acest dezastru și în loc să recunoaștem că am evitat o astfel de situație, noi creăm toate premisele ca populația să nu mai creadă nimic și să ajungem din nou în astfel de dezastru,” a conchis Raed Arafat.

Citeste si: România, măturată de ape! Ce i s-a arătat Mariei Ghiorghiu: „Un adevărat dezastru”



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Când revenim la viața normală! Ministrul Nelu Tătaru a făcut anunțul

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies