Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor! „A existat varianta să se închidă de la ora 16...”

Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor
Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor! „A existat varianta să se închidă de la ora 16...”

Raed Arafat a făcut declarații în legătură cu măsura închiderii magazinelor la ora 18.00.

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut declarații de ultimă oră cu privire la decizia închiderii magazinelor la ora 18.00. Românii și-au manifestat nemulțumirile față de noile restricții impuse de autorități, astfel că secretarul de stat Raed Arafat a fost nevoit să vină cu noi explicații în fața românilor revoltați.

În cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3, Raed Arafat a fost întrebat ce soluție ar propune pentru românii care vor să își cumpere o pâine după serviciu, în condițiile în care programul lor se termină la ora 18.00,

când magazinele au ordin să își închidă porțile pentru clienți.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre sfârșitul valului trei al pandemiei: "S-ar putea să ţină o perioadă de..."

Măsura nu se explică prin măsură în sine, ci trebuie privită într-un complex. A fost luată pentru ca oamenii să ajungă acasă la ora 20.00. Scopul a fost să reducem prezența unora în diferite cluburi, care au tot fost amendate, și să prevenim diferite party-uri care au avut loc", a precizat Raed Arafat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor

"A fost varianta ca sâmbătă și duminică să se închidă magazinele de la ora 16.00, dar n-a trecut. De asemenea, s-a propus interzicerea circulației în afara zonei metropolitane în weekend, însă nici această măsură nu a fost validată", a adăugat Raed Arafat, la Antena 3.

Citeste si: Carantină în Ilfov pentru încă 14 zile! Ce localități sunt vizate?

Ce restricții se aplică de vineri până duminică?

Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor

În toate localităţile cu incidenţa mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20.00-5.00,

excepţiile fiind:  deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa
persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies