Alexandru Rafila, despre sfârșitul valului trei al pandemiei: "S-ar putea să ţină o perioadă de..."

alexandru rafila despre valul trei al pandemiei
Alexandru Rafila face precizări cu privire la valul trei al pandemiei de COVID-19

Alexandru Rafila mărturisește că cifrele reale ale celor bolnavi de COVID-19 nu sunt cunoscute. De asemenea, medicul spune cât va dura valul trei al pandemiei.

Alexandru Rafila a declarat că valul trei al pandemiei de COVID-19 ar putea dura șase săptămâni. De asemenea, medicul este de părere că nu se cunosc cifrele reale ale îmbolnăvirilor.

Alexandru Rafila, despre valul trei al pandemiei de COVID-19

Alexandru Rafila susține că numărul îmbolnăvirilor arătat zilnic în spațiul public, este în neconcordanță cu valul de pacienți care ajung în spitale și pe secțiile de Terapie Intensivă.

”Acest val trei s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou”, a declarat Alexandru Rafila pentru un post de televiziune, conform capital.ro.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse ale vaccinului împotriva COVID-19

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

alexandru rafila declaratii
Alexandru Rafila spune că nu se poate estima cu precizie când va fi sfârșitul valului trei al pandemiei de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila mai spune că, din cauza faptului că nu se înregistrează numere reale ale cazurilor, nu se poate estima cât va dura valul trei al pandemiei de COVID-19.

"Suntem la 6.000 – 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic. E o mare diferenţă. Ţări care au avut situaţia din ATI şi spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000 de cazuri. Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute. Eu nu pot să spun că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile”, a precizat Rafila, conform aceleiași surse.

Citeste si: Ludovic Orban, despre un posibil lockdown de Paște! Anunț de ultimă oră

De altfel, Alexandru Rafila nu a uitat să precizeze faptul că toate declarațiile făcute legate de valul trei al pandemiei sunt strict personale.

declaratii alexandru rafila val trei
Alexandru Rafila spune că nu se cunosc cifrele reale ale îmbolnăvirilor[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

”Este o estimare personală. Această estimare este legată de două elemente care sunt extrem de importante.

Primul este testarea corectă şi identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o condiţie şi a doua condiţie, care din păcate în momentul de faţă reprezintă o mare vulnerabilitate, este lipsa parteneriatului dintre Guvern şi populaţie şi lipsa de încredere. O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri”, spune medicul.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Vlad Voiculescu, declarații de ultimă oră despre noua tulpină de coronavirus! „La Matei Balș a fost indentificat un nou virus!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies