Raed Arafat face un alt anunț în plină pandemie de coronavirus

anunt raed arafat covid 19
doctorii vor trebui să aleagă între pacienți

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri de Covid-19, doctorii ar putea fi nevoiți să aleagă între pacienții pe care îi vor trata.

Capitala a ajuns la scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, iar celelalte orașe din țară nu stau nici ele mai bine.

Raed Arafat face un nou anunț
raed arafat anunt covid coronavirus
coronavirus atacă întreaga populație[Sursa foto: PixaBay]

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a comunicat că în țara noastră există 1.200 de paturi aflat la Terapie Intensivă, dar că doar ieri au fost aduși 823 persoane infectate cu noul coronavirus.

Astfel, mai sunt disponibile doar 372 de paturi în ATI.

”Până acum, pentru cazurile COVID, noi avem anunțate peste 1,000 de paturi, aproximativ 1,200 de paturi de Terapie Intensivă COVID. Dar bineînțeles că acest număr poate fi crescut luând și din alte sectoare. Din discuțiile pe care le-am avut în ultimul timp, cel puțin în București, spitalele de urgență care nu sunt spitale COVID sau angajate să aibă un număr de paturi de Terapie Intensivă, va avea Spitalul Malaxa paturi de Terapie Intensivă, există unitățile mobile de Terapie Intensivă care sunt operaționale și, bineînțeles, mai avem proiecte în care

să suplimentăm partea modulară și partea mobilă de Terapie Intensivă. 

Există inclusiv un proiect care a fost aprobat memorandumului din ultima ședință a Guvernului, prin Ministerul Fondurilor Europene, spitalele de o anumită categorie să poată să creeze module fixe lângă spitale, cum a făcut Brașov, cum este la Spitalul Elias, sau, bineînțeles, unități mobile care să fie amplasate lângă spitale pe o anumită perioadă după care stocate pentru anumite situații” au fost declarațiile făcute de Raed Arafat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sărbătorile de iarnă vor fi adaptate măsurilor de precauție

Conform celor spuse de Raed Arafat, anul acesta nu poate fi vorba de petrecerea sărbătorilor de iarnă  la fel ca în anii trecuți.

anunt arafat coronavirus covid
Raed Arafat face un nou anunț[Sursa foto: PixaBay]

"Despre sărbătorile de iarnă...

este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să dorească să petreacă sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă.

Din păcate acest lucru va fi imposibil.", a spus acesta.

 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Antrenorul Naționalei de fotbal feminin a fost răpus de COVID-19

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Un pacient diagnosticat cu COVID-19 s-a sinucis la Institutul „Matei Balș”

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies