Raluca Turcan anunță ce se va întâmpla cu alocațiile în 2022 și cu cât vor crește pensiile

raluca turcan declaratii
Raluca Turcan vorbește despre majorarea pensiilor și alocațiilor

Raluca Turcan a declarat că legea pensiilor va fi modificată până la sfârșitul lui 2022, iar alocațiile se vor majora, din nou.

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre majorarea pensiilor și alocațiilor care vor avea loc gradual și a dat detalii despre fiecare în parte.

Raluca Turcan anunță ce se va întâmpla cu alocațiile în 2022 și cu cât vor crește pensiile

Raluca Turcan a declarat, într-o vizită la Botoșani, că pensiile vor crește în 2022, odată cu rata inflației.

Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei ”, a declarat Raluca Turcan.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu anunță modificări privind deplasarea copiilor la școală: "În cazul în care există o certificare medicală..."

raluca turcan despre pensii si alocatii
Raluca Turcan anunță când se vor majora pensiile și alocațiile[Sursa foto: Instagram Raluca Turcan]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Raluca Turcan a vorbit și despre o nouă reformă a pensiilor, dat fiind faptul că în următorii 9 ani va exista un plus de 1,8 milioane de pensionari. 

Avem nevoie de reformă în materie de pensii. Gândiţi-vă că acum avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde. Până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966- 1969. Ca atare, presiunea pe sistemul de pensii este în creştere ”, a precizat Raluca Turcan.

Citeste si: Victor Ponta se retrage! Ce a declarat liderul Pro România

De asemenea, Raluca Turcan a punctat și diferențele din sistem care se răsfrâng asupra cetățenilor care ies la pensie.

Raportul între cea mai mică pensie şi cea mai mare este de 1 la 100. Există mii de pensionari care câştigă în instanţă împotriva statului român şi atunci avem obligaţia să creştem contributivitatea la sistemul de pensii aducând în calcul pensiilor cât mai multor oameni toţi indicatorii de contributivitate, să reducem inechităţile, să facem sustenabil

şi predictibil acest sistem, nu la bunul plac al decidenţilor politici care, de obicei în ajun de campanii, mai majorează pensiile. În acelaşi timp să digitalizăm toate dosarele de pensii ”, a spus Raluca Turcan.

raluca turcan pensii
Raluca Turcan a declarat că la sfârșitul lui 2022 va exista o altă lege a pensiilor[Sursa foto: Instagram Raluca Turcan]

Cât despre alocații, Raluca Turcan spune că există deja un calendar de majorare a acestora.

 „ De altfel, vă amintiţi că la începutul anului am fost printre primii care au anunţat că acest calendar se respectă şi am majorat alocaţiile de la 1 ianuarie ”, a completat Raluca Turcan.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cine a fost Anne Boleyn. Biografia primei regine a Angliei care a murit prin decapitare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies