Sorin Cîmpeanu anunță modificări privind deplasarea copiilor la școală: "În cazul în care există o certificare medicală..."

sorin cimpeanu declaratii
Sorin Cîmpeanu a făcut declarații cu privire la redeschiderea școlilor

Ministrul Educației vorbește despre scenariile în care elevii nu sunt obligați să meargă la școală. Ce a declarat Sorin Cîmpeanu?

Sorin Cîmpeanu reamintește, în contextul redeschiderii școlilor, cele trei situații în care elevii pot continua orele online. Ce spune Ministrul Educației?

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor și continuarea orelor online

Ministrul Educației a vorbit despre părinții care refuză să-și lase copiii la școală, în contextul în care aceștia nu se încadrează pentru continuarea orelor online.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre începerea școlilor: "Se vor primi măşti..."

"Ordinul de ministru comun precizează foarte clar acele situații în care elevii nu vor merge fizic în școli: în cazul în care există o certificare medicală, în cazul în care există în familie persoane vulnerabile, situație care trebuie certificată și al treilea în cazul în care elevul prezintă simptome, asta nu mai trebuie certificat, caz în care elevul poate să nu se mai prezinte, școlile știind că nu trebuie să mai pună absențe.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

sorin cimpeanu despre scoala online
Sorin Cîmpeanu vorbește despre elevii care nu sunt obligați să meargă la școală[Sursa foto: PixaBay]

Va există posibilitatea completării acestui ordin de ministru cu câteva situații care trebuie luate în calcul. Este vorba de elevii din învățământul special care își desfășoară activitatea în clase de 4-5 elevi, nu cred că se pune problema distanțării fizice și care în mod evident având cerințe educaționale speciale, își vor justifică posibilitatea de ore cu prezența fizică indiferent de scenariul în care se găsește localitatea.

Citeste si: Alexandru Rafila vorbește despre medicamentul care ne poate distruge sănătatea!

Mai sunt astfel de situații, împreună cu ministrul sănătății am discutat și urmează să venim cu precizări", spune Sorin Cîmpeanu.

sorin cimpeanu scoala online
Sorin Cîmpeanu vorbește despre părinții care refuză să-și ducă copiii la școală[Sursa foto: PixaBay]

"În această dimineaţă am cerut o situaţie cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măştii  în timpul orelor de educaţie fizică, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu solicită.

Franţa, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare. Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se derulează activităţile fizice şi mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măştii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activităţile fizice la vestiare",  a precizat Ministrul Educației.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

A început școala! Cine NU este obligat să poarte mască?!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies