Sorin Cîmpeanu, anunț important despre începerea școlilor: "Se vor primi măşti..."

sorin cîmpeanu declaratii redeschidere scoli
Sorin Cîmpeanu face noi declarații cu privire la redeschiderea școlilor

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, toți elevii care se vor reîntoarce în școli vor primi măști de protecție. Ce a declarat Ministrul Eucației?

Sorin Cîmpeanu susține că doar pentru învățămânul preuniviersitare au fost alocate 37 de milioane de măști, astfel că toți cei care vor reveni pe băncile școlii vor fi asigurați în ceea ce privește protecția împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Sorin Cîmpeanu, despre măștile pe care le vor primi elevii

Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații cu privire la reînceperea școlilor și susține că elevii și profesorii care au restricții și recomandări medicale de a rămâne în continuare acasă, vor continua cu învățământul hibrid.

Citeste si: Ministrul Educației anunță sancțiuni după ce mai mulți profesori au participat la un seminar de numerologie

"Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale", a precizat Cîmpeanu.

sorin cîmpeanu declaratii
Sorin Cîmpeanu susține că elevii care se vor reîntoarce la școală vor primi măști de protecție[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

"Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti.", a declarat Sorin Cîmpeanu.

"De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti.

Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia.", a precizat Ministrul Educației.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre schimbările privind examenele naționale: „Nu poţi anunţa..."

Sorin Cîmpeanu a făcut referire și la personalul din învățământ care s-a programat deja pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

masti in scoli
conform declarațiilor oficialilor, școlile se vor redeschide în data de 8 februarie[Sursa foto: PixaBay]

"In randul celor noua categorii de lucratori esentiali, personalul din invatamant detine detasat prima pozitie din perspectiva numerica. Datele extrase din platforma gestionata de STS ne arata ca sunt 112.685 de persoane din sistemul de educatie programate. Nu numai ca au disponibilitatea de vaccinare, dar sunt deja programate pentru vaccinare.

Dintre acestea, 19.000 au fost deja vaccinate. Lor li se adauga alte cateva mii de cadre medicale care, in aceasta platforma, sunt cuprinse la categoria personal medical, fiind in acelasi timp si cadre didactice mai ales in invatamantul superior medical", a spus Sorin Cîmpeanu.

 

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ajutoarele sociale vor fi tăiate! Ce a declarat Raluca Turcan?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies