Ravioli cu ciuperci se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ravioli cu ciuperci.
Rețetă de Ravioli cu ciuperci
Rețeta delicioasă de Ravioli cu ciuperci, absolut minunati, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ravioli cu ciuperci este de o ora
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de Ravioli cu ciuperci este pentru 2 persoane
Ingrediente – Ravioli cu ciuperci
Ingrediente pentru ravioli
- 200 g făină
- 200 ml apă
- 3 linguri de ulei de măsline
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură de ciuperci
- 500 g ciuperci feliate
- 2 cepe medii, tocate
- 2 linguri de ulei
- 4 căței de usturoi, pisați
- cimbru proaspăt
- O jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
- sare
- piper negru măcinat
Ingrediente pentru sosul de usturoi
- 4 linguri de făină
- 300 ml lapte, la temperatura camerei
- 5 căței de usturoi
- 5 linguri de fulgi de drojdie inactivă
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Citește și: Spaghete cu sos bolognese. Simplu de preparat, dar și de savurat!
Mod de preparare- Ravioli cu ciuperci
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de ravioli cu ciuperci, este să începem să preparăm umplutura. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem uleiul la încins, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, pentru ca ulterior să adăugăm toate ingredientele menționate în rubrica “ingrediente pentru umplutura de ciuperci”. Atenție însă! De menționat este faptul că ciupercile își vor lăsa puțină apă, motiv pentru care vom lăsa amestecul pe aragaz, la foc mediu, până în momentul în care se va evapora toată apa, mai exact timp de aproximativ 20 de minute.
- În continuare, ne vom ocupa de prepararea aluatului pentru ravioli. Așadar, tot ce trebuie să facem este să adăugăm făină, apă, uleiul de măsline și praful de sare, într-un bol de dimensiuni mai mari, ingrediente pe care le vom amesteca direct cu mâna, până vom obține un aluat mai elastic.
- A venit momentul să ne pregătim și o suprafață plată pe care vom întinde aluatul. Așadar, vom avea nevoie și de un tocător mai mare, pe care vom presăra făină, moment în care vom începe să rupem bucăți din aluatul de ravioli, pe care le vom întinde, rând pe rând, pe suprafața noastră plată, însă în foi subțiri. Pentru rețeta de astăzi, vom face ravioli de formă rotundă, cu ajutorul unui pahar, însă aceștia se pot face și pătrați. Procesul se repetă până când vom termină tot aluatul.
- În continuare, cu ajutorul unei linguri, vom adaugă câte o jumătate din această, cu umplutură, între două foi rotunde de ravioli, pe care le vom presă pe margini cu o furculița.
- Odată terminate ravioli, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apă, dar și puțină sare. Vom aștepta să dea în clocot, pentru a adăuga ravioli, unul câte unul, și îi vom scoate în momentul în care se ridică la suprafață.
- A venit momentul să pregătim și sosul. Așadar, vom adăuga toate ingredientele menționate în rubrica pentru sos, direct în blender și le vom procesa timp de aproximativ 1 minut. Ulterior, vom turna sosul într-o tigaie de dimensiuni mai mari, și îl vom încălzi până se va îngroșa. Atenție însă! Este nevoie să amestecăm în sos continuu, pentru a nu se lipi, mai exact timp de aproximativ 10 minute. Sosul se va turna peste ravioli, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Șnițel de pui servit cu cartofi prăjiți. Merită încercat!