Șnițelul de pui servit cu cartofi prăjiți se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă
Rețetă de Șnițel de pui servit cu cartofi prăjiți
Rețeta delicioasă de Șnițel de pui servit cu cartofi prăjiți, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Șnițel de pui servit cu cartofi prăjiți este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - o ora
Rețeta de Șnițel de pui servit cu cartofi prăjiți este pentru 4 persoane
Ingrediente – Șnițel de pui servit cu cartofi prăjiți
- 600 g piept de pui
- 300 g pesmet
- 300 g făina
- 4 ouă, la temperatura camerei
- Un pliculeț de praf de copt
- Piper negru măcinat
- 2 lingurițe de boia de ardei dulce
- 3 lingurițe de usturoi pudră
- ulei
- Sare
- Piper negru măcinat
- 300 g fulgi de porumb
- O jumătate de lămâie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Frigărui de pui cu legume. Călătorie culinară prin bucatele delicioase!
Mod de preparare - Șnițel de pui servit cu cartofi prăjiți
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă de șnițel de pui servit cu cartofi prăjiți, este să începeți prin a spăla și tăia pieptul de pui, pe care ulterior îl veți pune într-un bol de dimensiuni mai mari, în care veți adăuga și sare, piper negru măcinat și usturoiul pudră.
- În continuare, tot ce trebuie să faceți este să pregătiți 3 farfurii adânci, diferite, astfel încât, în prima veți amesteca pesmetul cu boiaua de ardei dulce, în a doua farfurie veți amesteca făina cu pliculețul de praf de copt, iar în a treia farfurie veți pune ouăle, pe care le veți condimenta cu sare și piper negru măcinat, iar ulterior le veți amestecă, cu un tel până când s-au omogenizat așa cum ne dorim.
- Astfel încât, în continuare, trebuie să dați rând pe rând, câte o bucată de piept de pui, prima dată prin amestecul de făină, apoi prin cel de ou, pentru ca ulterior să se mai lase puțin să se scurgă, iar în cele din urmă, la final, să se treacă prin compoziția de pesmet și fulgi de porumb. Procesul se repetă și pentru restul bucăților de carne de pui care ne-au rămas.
- Bucățile se vor pune, rând pe rând, la prăjit, la foc mediu, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, în ulei preîncins. Atenție însă! De menționat este faptul că trebuie să lăsați să se prăjească șnițelele, pe fiecare parte timp de aproximativ 10 minute sau până când se rumenesc așa cum ne dorim. După acest interval de timp, scoateți șnițelele pe un prosop de hârtie.
- După ce s-au mai răcit, le puteți consuma pentru că rețeta de astăzi este gata de servit, alături de cartofi prăjiți. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tartă cu căpșune. Descoperă îmbinarea perfectă a dulceții și prospețimii acestui savuros desert!