Tartă cu căpșune. Descoperă îmbinarea perfectă a dulceții și prospețimii acestui savuros desert!

reteta de tarta cu capsune
Rețeta de Tartă cu căpșune, specială pentru iubitorii de căpșune

Tarta cu căpșune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tartă cu căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu căpșune, preparată exact pe gustul vostru.   

Rețetă de  Tart ă cu căpșune

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tartă cu căpșune, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 40 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră și 10 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Tart ă cu căpșune

  • 300 de grame de făină
  • 150 de grame de unt (la temperatura camerei)
  • sare
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 20 de căpșune tăiate în bucățele mai mici
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • 6 lingurițe de zahăr granulat
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 130 de mililitri de apă
  • căpșune proaspete în plus

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

tarta cu capsune
Rețeta de Tartă cu căpșune, specială pentru iubitorii de căpșune[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată!

Mod de preparare - Tart ă cu căpșune

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea blatului nostru pentru  tart ă. Vom avea nevoie de bolul de la robotul de bucătărie, în care vom adăuga 300 de grame de  făină, 150 de grame de  unt  (la temperatura camerei) și  sare. Mixăm pentru a obține un amestec sfărâmicios.

Imediat apoi, vom adăuga și 150 de grame de  zahăr pudră, 2  ouă  întregi (la temperatura camerei) și coaja rasă de la o  lămâie. Frământăm în continuare, pentru a obține aluatul dorit.

Pasul 2.  Odată obținută bucata de aluat, se transferă într-o folie alimentară, pe care o vom introduce în frigider, pentru cel puțin  o or ă.  După acest interval de timp, vom scoate  aluatul  de la frigider.

Pasul 3.  În continuare, vom presăra puțină făină pe o suprafață plată, pentru a așeza aluatul și a-l întinde cu ajutorul unui sucitor, pentru a obține o dimensiune potrivită pentru tava de tartă pe care o vom utiliza. Aluatul se așază apoi pe sucitor și imediat în tava de tartă. Trebuie să ne asigurăm că aluatului este așezat cum trebuie în tavă, pentru ca mai apoi să îndepărtam stratul în plus al aluatului de pe margini.

Înțepăm aluatul cu o furculiță și introducem tava la cuptor, pentru aproximativ  30 de minute, la o temperatură de  180 de grade Celsius.

cea mai simpla reteta de tarta cu capsune
Rețeta de Tartă cu căpșune, specială pentru iubitorii de căpșune[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Acum ne vom ocupa de prepararea umpluturii de căpșune, pentru tarta noastră delicioasă. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 20 de căpșune tăiate în bucățele mai mici, o lingură de zeamă de lămâie, 6 lingurițe de zahăr granulat, 2 linguri de amidon de porumb, iar cu ajutorul unei linguri le vom pasa și le vom amesteca cu restul ingredientelor. Ulterior, adăugăm și 130 de mililitri de apă, amestecăm și punem oala de aragaz, la foc mediu, moment în care amestecăm continuu și gătim până când va rezulta o compoziție fină. Lăsăm deoparte să se răcească.

Pasul 5.  În continuare, vom scoate tava de la cuptor și aducem și umplutura de căpșune, pe care o vom turna peste tarta noastră. Peste umplutură vom mai adăuga câteva jumătăți de căpșune proaspete, cât să acopere toată suprafața tartei noastre delicioasă. Tarta se mai pune pentru puțin timp la frigider, iar rețeta este gata!

Tarta cu căpșune  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de tarta cu capsune
Rețeta de Tartă cu căpșune, specială pentru iubitorii de căpșune[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Satisfacția unei gustări reconfortante! Clătite pufoase umplute cu cremă de ciocolată, perfecte cu căpșune proaspete alături!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies