Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere!

reteta de mini cheesecake cu ciocolata alba si zmeura
Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere

Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase mini cheesecakes cu ciocolată albă și   jeleu de zmeură, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, absolut delicioase, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp de răcire  – 4 ore și 20 minute

Timp total  – 5 ore și 20 minute

Porții  – 16 bucăți

Ingrediente – Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură

  • 60 g migdale
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 400 g ciocolată albă
  • 6 linguri de lapte (la temperatura camerei)
  • 100 ml smântână lichidă (caldă)+ 300 ml smântână lichidă (rece)
  • 400 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 300 g zmeură+ în plus pentru decor
  • 60 g zahăr granulat
  • o lămâie
  • 12 g praf de gelatină
  • 4 linguri de apă
  • afine
  • căpșune

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 16 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

mini cheesecake cu ciocolata alba si zmeura
Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide. Surprinde-ți partenerul de Valentine’s Day!

Mod de preparare - Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea bazei noastre pentru mini cheesecakes. Așadar, vom avea nevoie de 60 de grame de migdale, pe care le vom mărunți cât mai bine cu putință, cu ajutorul unui cuțit, iar ulterior le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mici.

Pasul 2.  Acum vom avea nevoie de 200 de grame de biscuiți digestivi, pe care îi vom așeza într-o pungă, iar cu ajutorul unui sucitor, îi vom zdrobi cât de mărunt putem. Imediat apoi, le vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari. În același bol vom adăuga și migdalele tocate mărunt, pe care le vom amesteca cu biscuiții. Între timp, vom topi și 100 de grame de ciocolată albă, pe care ulterior o vom adăuga peste celelalte două ingrediente, astfel înlocuind untul.

Amestecăm cu ajutorul unei spatule, apoi adăugăm și 6 linguri de lapte (la temperatura camerei) și continuăm să amestecăm, până când vom obține o textură sfărâmicioasă, însă închegată.

Pasul 3.  În continuare vom avea nevoie de tăvi pentru brioșe, în care vom pune și formele speciale de brioșe, din hârtie, în care vom adăuga, cu ajutorul unei linguri, din baza noastră pentru cheesecake. Cu ajutorul unui pahar, vom aplatiza stratul de biscuiți.

Tăvile se introduc la frigider, pentru aproximativ 20 de minute.

Pasul 4.  Acum ne vom ocupa de prepararea creme de brânză. Așadar, vom începe prin a topi la cuptorul cu microunde, 300 de grame de ciocolată albă, așezată într-un bol, pentru o durată de maxim 25 secunde. Scoatem bolul și amestecăm, pentru a se topi complet și mai repetăm procesul de încă 2-3 ori, pentru a ne asigura că s-a topit așa cum trebuie.

Pasul 5.  Odată topită ciocolata, vom adăuga în același bol și 100 de mililitri de smântână lichidă caldă și încorporăm cu ajutorul unei spatule. Imediat apoi, trebuie să adăugăm și 400 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei), pe care o vom amesteca bine cu restul ingredientelor.

cea mai buna reteta de mini cheesecake
Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 300 de mililitri de smântână lichidă, rece de această dată, pe care o vom amesteca cu mixerul, până când se va îngroșa, exact ca frișca. Imediat apoi, adăugăm conținutul în bolul cu restul ingredientelor și amestecăm până se combină uniform. Crema se transferă într-un poș sau într-o pungă.

Pasul 7.  Scoatem tăvile cu baza de cheesecake din frigider și împărțim crema, în mod egal, la toate, cu ajutorul poșului. Tăvile se reintroduc în frigider, pentru încă o oră.

Pasul 8.  Acum a venit timpul să preparăm și jeleul de zmeură. Așadar, într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adăuga 300 de grame de zmeură, fie proaspătă, fie congelată, împreună cu 60 de grame de zahăr granulat și o lingură de zeamă de lămâie. Punem oală pe aragaz, la foc mediu și amestecăm cu ajutorul unei spatule, constant. În momentul în care zmeura noastră s-a transformat în stare lichidă și s-a descompus cât mai mult cu putință, o vom turna într-un alt bol, peste care am așezat o sită, pentru a rămâne doar cu sucul de zmeură, fără semințe.

Pasul 9.  Într-un bol de dimensiuni  mai mici, adăugăm 12 grame de praf de gelatină, peste care vom adăuga 4 linguri de apă, bol pe care îl vom introduce la cuptorul cu microunde, nu mai mult de 10 secunde. Amestecul se toarnă peste sucul de zmeură și se amestecă puțin.

Pasul 10.  Scoatem tăvile din frigider, decorăm desertul cu afine, zmeură și căpșune proaspete, după preferințe, iar deasupra turnăm un strat subțire de jeleu de zmeură preparat. Introducem tăvile la frigider, pentru încă 3 ore. După acest interval de timp, scoatem tăvile din frigider, ulterior și desertul din tavă, iar rețeta este gata!

Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de mini cheesecake
Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Clătite umplute, perfectă cu căpșune proaspete alături!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețetă de Brioșe cu ciocolată. Cei mici vor mai cere cu siguranță încă una!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies