Cum prepari rapid o mamaliguta "boiereasca"! Uite cum se face ca sa fie perfecta!

Cum prepari rapid o mamaliguta
Cum prepari rapid o mamaliguta "boiereasca"! Uite cum se face ca sa fie perfecta!

Astazi, va propunem o reteta de ”mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, care din pasiune pentru gastronomie.

 

Ce ne trebuie?
• 3 cesti lapte dulce;
• 1 lingurita sare;
• 1 lingura unt;
• 1 ½ ceasca malai( Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu);
• 200 g branza telemea;
• 1 ceasca smantana.
Portii= 6
Timp de pregatire= 15 minute
Timp de fierbere= 15 minute
1 ceasca= 240 ml.
Cum se face?
Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana incepe sa fiarba.
Presarati 1 lingura de malai in lapte. De indata ce laptele incepe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu in aceeasi directie. Veti vedea mamaliga ingrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute.
Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald. Taiati in felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.
Sursa, sursa foto: Adevarul

Ce ne trebuie?

• 3 cesti lapte dulce; 
• 1 lingurita sare; 
• 1 lingura unt; 
• 1 ½ ceasca malai( Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu ); 
• 200 g branza telemea; 
• 1 ceasca smantana.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Secretul celor mai buni caltabosi! Nu mai face aceasta greseala frecventa!

Portii= 6 

Timp de pregatire= 15 minute 

Timp de fierbere= 15 minute 

1 ceasca= 240 ml.

Motivul pentru care nu ti se incheaga piftia! Toata lumea face aceasta greseala!

Cum se face?

Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana incepe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai in lapte. De indata ce laptele incepe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut.

Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu in aceeasi directie. Veti vedea mamaliga ingrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald. Taiati in felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.


Sursa, sursa foto: Adevarul



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies