Sigur vrei sa mananci si tu asa ceva! Uite cum sa prepari prajitura cu blat crocant si crema de lamaie

Sigur vrei sa mananci si tu asa ceva! Uite cum sa prepari prajitura cu blat crocant si crema de lamaie
Sigur vrei sa mananci si tu asa ceva! Uite cum sa prepari prajitura cu blat crocant si crema de lamaie

Cui nu-i e pofta din cand in cand de o prajitura buna? VEZI mai jos cat de simplu se prepara.

 

Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina
130 g zahar
un sfert de linguriţa sare
170 g unt nesarat, de la frigider, taiat cubuleţe
Pentru crema:
6 oua mari
390 g zahar
220 ml zeama de lamâie proaspat stoarsa
65 g faina
zahar pudra, pentru decor
Mod
de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Intr-un castron adânc se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca folosind un mixer, la viteza medie, pâna capata un aspect sfarâmicios, ca un nisip umed.
Se pune intr-o tava unsa cu puţin unt (23×33 cm) si se preseaza usor pe fundul tavii.
Blatul se coace 20-25 de minute, pâna devine auriu. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius si se incepe pregatirea cremei. Intr-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de lamâie, apoi faina si se omogenizeaza. Crema se toarna peste crusta. Se coace 40-45 de minute, pâna când crema se asaza.
Se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece aprox.
o ora. Când s-a racit bine, se porţioneaza si se pudreaza cu zahar.
Sursa: Feellikecooking.ro

Ingrediente:

Pentru blat:


200 g faina
130 g zahar
un sfert de linguriţa sare
170 g unt nesarat, de la frigider, taiat cubuleţe

Pentru crema:

6 oua mari
390 g zahar
220 ml zeama de lamâie proaspat stoarsa
65 g faina
zahar pudra, pentru decor

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 160

de grade Celsius. Intr-un castron adânc se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca folosind un mixer, la viteza medie, pâna capata un aspect sfarâmicios, ca un nisip umed.

Se pune intr-o tava unsa cu puţin unt (23×33 cm) si se preseaza usor pe fundul tavii. Blatul se coace 20-25 de minute, pâna devine auriu. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.


Temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius si se incepe pregatirea cremei. Intr-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de lamâie, apoi faina si se omogenizeaza. Crema se toarna peste crusta. Se coace 40-45 de minute, pâna când crema se asaza.

Se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece aprox. o ora. Când s-a racit bine, se porţioneaza si se pudreaza cu zahar.


Sursa: Feellikecooking.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies