Vrei sa iti impresionezi musafirii cu un desert delicios? Atunci aceasta reteta sigur te va scoate din impas si te va ajuta sa ii dai pe spate.
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
Ingrediente (pentru 6 persoane)
Pentru blat:
6 oua
180 grame de zahar pudra
150 grame de faina
10 grame de unt
30 de grame cacao pudra
Pentru crema:
125 grame de dulceata de zmeura
250 grame de de ciocolata de menaj
1 galbenus de ou
450 de grame de smantana dulce
50 de grame de zahar topit
Pentru sirop:
250 ml de apa
125 grame de zahar pudra
lichior
Pentru glazura:
75 de grame de smantana dulce
75 de grame de ciocolata de menaj
Se preparata blatul intr-un castron la bain-marine, se pun ouale cu zaharul si se amesteca pana totul devine caldut. Scoateti vasul din baia de apa si amestecati pana se raceste. Adaugati intre timp faina si cacaoa pudra si untul.
Se umple o treime din vas si se coace la cuptro la temperatura de 180 grade timp de 30 de minute.
Intre timp se prepara crema prin topirea ciocolatei intr-un vas pus la bain-marine, se amesteca cu zaharul si smantana dulce. Se bat bine si apoi se adauga galbenusul de ou si putina ciocolata incalzita
Pentru sirop se topeste zaharul in apa, se lasa sa se raceasca, se adauga lichiorul de zmeura si se lasa la racit.
Se scoate blatul, se taie in jumatate pe orizontala si se insiropeaza. Partea de sus se baga la frigider si se pastreaza asa pentru a doua zi.
A doua zi se prepara glazura. Se fierbe cremea, se adauga ciocolata tocata si se lasa sa se topeasca amestecand constant. Se lasa sa se raceasca. Intre timp, partea de jos se umple cu dulceata de zmeura, se astupa cu partea de sus pestea care se toarna glazura.
Se serveste la temperatura camerei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro