Două studii recente arată beneficiile consumului moderat de cafea. Primul studiu a fost publicat în ediţia din 18 ianuarie 2008 a jurnalului ‘Cancer’ şi arată că un consum de 3 sau mai multe cupe de cafea pe zi poate reduce riscul de cancer ovarian cu 20%.
Reducerea riscului a fost de 35% la femeile care nu au folosit niciodată anticoncepţionale şi de 43% la femeile trecute de vârsta menopauzei care nu au folosit terapie de substituţie hormonală.
Studiul a urmărit un număr impresionant de femei în cadrul unui proiect denumit NHS (Nurses’ Health Study). Acestea au completat chestionare la începutul studiului privind obiceiurile alimentare, fumat, consum de cafea, alcool sau alţi factori de risc ai cancerului ovarian. La înrolarea în studiu pacientele aveau între 30 şi 35 de ani. 110454 de femei au completat în 1976 un chestionar referitor la fumat. Ulterior, în 1980 a fost introdus un chestionar privind obiceiurile alimentare, ce a fost completat de 80253 femei. Ele au fost urmărite apoi până în 2004. 737 cazuri de cancer ovarian au fost diagnosticate.
Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro