Daca ciocolata calda are un gust mai bun intr-o ceasca portocalie, cafeaua are un gust mai buna daca este servita intr-o ceasca alba.
Cel putin asta zic oamenii de stiinta, care analizeaza legaturile dintre culori si gusturi.
Nu-ti place gustul cafelei tale? Potrivit cercetatorilor, culoarea cestii in care o servesti poate sa faca diferenta intre o cafea proasta si una exceptionala. Un studiu realizat in Australia a analizat gustul cafelei in 3 culori de cesti: una alba, una albastra si una transparenta, informeaza Food Story.
Culoarea cestii are un impact mare asupra perceptiei gustului. Ceasca alba a fost asociata cu un gust mai intens al cafelei, spre deosebire de cea transparenta, care a primit cele mai putine puncte.
Culoarea nu este singura care influenteaza gustul alimentelor- oamenii de stiinta au facut o legatura si intre muzica si experientele gustative.
Cel putin asta zic oamenii de stiinta, care analizeaza legaturile dintre culori si gusturi.
Nu-ti place gustul cafelei tale? Potrivit cercetatorilor, culoarea cestii in care o servesti poate sa faca diferenta intre o cafea proasta si una exceptionala. Un studiu realizat in Australia a analizat gustul cafelei in 3 culori de cesti: una alba, una albastra si una transparenta, informeaza Food Story.
Culoarea cestii are un impact mare asupra perceptiei gustului.
Ceasca alba a fost asociata cu un gust mai intens al cafelei, spre deosebire de cea transparenta, care a primit cele mai putine puncte.
Culoarea nu este singura care influenteaza gustul alimentelor- oamenii de stiinta au facut o legatura si intre muzica si experientele gustative.
Sursa:
wowbiz.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro