Exercitiile perfecte pentru o postura corecta! Ce sa faci cand te doare spatele

Exercitiile perfecte pentru o postura corecta! Ce sa faci cand te doare spatele
Exercitiile perfecte pentru o postura corecta! Ce sa faci cand te doare spatele

Statul pe scaun, geanta grea sau postura incorecta sunt doar cateva dintre gesturile pe care le faci zilnic si iti afecteaza spatele. Aceste 4 exercitii recomandate de WorldClass vor elimina rapid efectele negative.

1. Downward-Facing Dog

Adho Mukha Svanasana este un V inversat. Aşază-te în această poziţie cu braţele cât mai bine întinse şi cu degetele palmelor la fel. Picioarele sunt depărate la nivelul umerilor, şoldurile duse cât mai sus, iar tălpile bine fixate în podea – nu e o problemă dacă nu poţi pune şi călcâiele pe sol; vei reuşi asta în timp. După ce te aşezi în această poziţie, menţine-o timp de 30-60 de secunde, concentrându-te pe respiraţie.

2. Mountain Pose

Cu Tadasana, îţi întinzi spatele şi, în acelaşi timp, îţi deschizi pieptul. Stai în picioare, cu braţele întinse spre cer, paralele şi cu degetele răsfirate, şi ele întinse cât mai mult. Lasă capul uşor spre spate şi respiră, încercând să-ţi relaxezi toţi muşchii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

3.

Standing Backbend Pose

Anuvittasana este o postură minunată pentru a-ţi relaxa şi întinde coloana. Pentru început, trebuie să stai în Tadasana, apoi să-ţi poziţionezi palmele pe partea superioară a fesierilor şi să împingi lent, dar cu fermitate. Îndepărtează-ţi umerii de urechi, încordează-ţi şoldurile şi flexează cât mai mult spatele, împingând bazinul spre înainte. Stai aşa preţ de câteva respiraţii şi apoi revino în poziţia iniţială.

4.

Staff pose

Pentru Dandasana, o postură care îţi relaxează şoldurile după atâtea ore de stat pe scaun, trebuie să te aşezi pe sol, cu picioarele întinse. Apoi, flexează genunchiul drept astfel încât talpa să fie aşezată pe interiorul coapsei stângi. Aşază degetele palmelor, în lateralele genunchilor. Menţine poziţia timp de câteva respiraţii, dar ai grijă ca spatele să fie mereu drept.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Motivul pentru care Lidia Fecioru nu își face planuri și cum se desfășoară o zi din viața ei. „Pe mine nu mă lasă destinul acesta să nu am vreo lecție. Puteam să mi le fac la 25”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Anunțul transmis de organizatorii Mall-urilor bucureştene în urma avertizărilor meteorologice: "Locurile din parcare sunt disponibile GRATUIT"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Giuly și Robert, aspru pedepsiți pentru că au încălcat regulamentul emisiunii Casa iubirii! „Am aflat cu surprindere că ați mai fost în Italia de alte trei ori!” Andreea Mantea a făcut un anunț tulburător! Toți concurenții au amuțit

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies