Cand ar trebui folosita ata dentara, inainte sau dupa spalarea pe dinti?

Cand ar trebui folosita ata dentara, inainte sau dupa spalarea pe dinti?
Cand ar trebui folosita ata dentara, inainte sau dupa spalarea pe dinti?

Toti dentistii recomanda folosirea atei dentare in completarea periajului, dar nu toata lumea stie cand e momentul potrivit pentru a o utiliza: inainte sau dupa ce ne-am spalat pe dinti?

Iata opinia profesionala a unui medic specialist.

Curatati-va dintii cu ata dentara inainte de a va spala pe dinti, recomanda Matthew Nejad, medic stomatolog California si profesor la Ostrow School of Dentistry, din cadrul University of Southern California.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Folosirea atei dentare inaintea periutei de dinti ajuta la detasarea resturilor de alimente si a placii bacteriene dentare (o pelicula de microorganisme) care se acumuleaza intre dinti si sub gingii, astfel incat periajul ulterior le inlatura mai usor.

Eliminarea resturilor de mancare si a placii bacteriene este un factor-cheie in prevenirea aparitiei cariilor, a bolilor gingivale si a mirosului neplacut al respiratiei.

Periuta de dinti nu ajunge in toate locurile ascunse dintre dinti (mai ales la persoanele care au dintii inghesuiti), asa ca folosirea atei dentare este o operatiune importanta in cadrul igienei zilnice a dintilor.

American Dental Association recomanda folosirea atei dentare cel putin o data pe zi; inca si mai bine ar fi ca aceasta operatie sa fie facuta inainte de fiecare spalare pe dinti.

Efectele pozitive ale acestei activitati merita cu prisosinta cele 30 de secunde in plus pe care le necesita manevra.
Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să îți petreci timpul alături de familie, toamna aceasta. Idei de activități interesante și relaxante!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Schimbarea de look la care a apelat Mariana Moculescu și motivul pentru care fosta soție a compozitorului a declarat că și-a atras foarte multă antipatie. „Ceva de coșmar negru.”

Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies